Translate

miercuri, 21 septembrie 2011

Pericolul olandez de contaminare cu...bulbi

   Aceasta postare se doreste a fi doar o "nevinovata" opinie la adresa celei mai penibile stiri, de ultima ora aparura ...la orizont!
 Sau mai bine zis...in vama! Uitati ca am ajuns sa o vedem si pe asta. Vamesii romani au identificat la fix, nici mai devreme, nici mai tarziu, pericolul bactereologic ce se ascundea in semintele, bulbii, radacinele si petalele florilor importate din Olanda.
                                     
Cum ati aflat de atat amar de vreme, institutia vamii  "impreuna cu toti subordonatii"... romani demonstreaza ca spiritul mioriticeste o REALITATE CONSTANTA ce nu se dezminte! Mai mult decat atat, nu are niciun fel de  limite in redescoperirea esentei pure, autohtone, romanesti.

Si, nu stiu cum se face ca deodata  am  fost martorii unei "descoperiri epocale". Adica de referinta!
La FIX  o zi dupa ce guvernul olandez a anuntat ca se opune aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, bravii nostri vamesi au mirosit si identificat brusc suspiciunea unei bacterii mortale in florile si bulbii aduse din.... Tara Lalelelor.

"Din bube, mucegaiuri si noroi  aflat-AM pericole nenumarate...."

 Cum sa nu ne mandrim cu acea euforie debordanta, atunci cand aflam de asemenea "fapte exceptionale"? Nu-i asa, dragii mei cititiori ca putem sa ridicam privirea demna, sa ne observam meritele si, cu acea larghete si totodata mandrie, mostenita pe cale ...."iepocala" sa felicitam decizia acestor "vajnici " si "abili" slujbasi ai Statului?
Pffooaiii!Sincer, mai ramanea sa amintesc si sa scriu " Vamesi proletari vigilenti, din toate tarile uniti-va!"
 Dar, din respect fata de inaintasii nostrii (nu recenti...ci mai indepartati)  o sa ma limitez a improviza doar pe marginea acestui subiect iesit din comun!
 Aproape , iesit din analele istoriei!
Olanda, daca stau bine si cuget este si ea o parlita de monarhie constitutionala, stat membru UE, care si-a exercitat deja dreptul de veto si care ne mai tine putin la marginea Europei, pentru ca nu ne-am rezolvat problemele de coruptie, imagine etc
Pentru ca ironia sa fie maxima, critica principalelor tari care s-au opus intrarii noastre in spatiul Schengen avea la baza tocmai neincrederea in functionarea institutiilor statului, calitatea extrem de scazuta a Justitiei si succesele infime si neobservabile inregistrate in lupta cu mafia organizata.
 Dar acesta e doar un aspect minor...
Sa ne concentram atentia asupra ESENTEI!
Adica, asupra unei intrebari ce , cu siguranta macina constiintele imaculate ale demnitarilor "arsi" de aceasta "umilinta", "nedreptate"...aproape strigatoare la cer!!!

Cum  oare s-au gandit autoritatile statului roman sa riposteze la aceste acuzatii denigratoare? 

Scandalul, deoarece se poate denumi astfel a...cam luat deja proportii diplomatice. Companiile olandeze a caror marfa a fost oprita la granita dintre Ungaria si Romania, de catre probabil aceiasi vamesi luati cu elicopterul si purtati prin vazduhul patriei pentru suspiciuni de actiuni criminale la bugetul tarii....Imaginati-va ce taraboi s-a iscat si cum anume se vor fi plans ei  Ambasadei Olandei la Bucuresti, care a si cerut mai multe informatii statului roman. Pentru ca meniul sa fie complet, pe masura ce bacteriile criminale sunt cautate in tot mai multi bulbi, oficialitatile olandeze acuza Romania de santaj.

Nimic mai interesant, mai atractiv, mai esteticpentru situatia si asa dezastruoasa in care se gaseste Romania in Europa. Oare nu en ajunge felul in care suntem tarati, ironizati de toata lumea buna pentru pacatele reale sau inchipuite, batjocoriti in fel si chip de oricine cauta un motiv de defulare pentru problemele interne?

 Acum statul si implict tara-Romania si romanii risca sa ajunga nu doar de rasul lumii, daca se adevereste ca nu zecile de tiruri cu bulbi si flori din Olanda au fost oprite aiurea in vama, ci sa fie condamnata oficial pentru acte de santaj si nerespectarea legislatiei europene..
 La noi acasa e insa veselie si distractie...Poate ca se vor trezi si cei ce vor aplauda gestul asemuindu-l cu o veritabila lectie de patriotism,  cu un curaj nebanuit si o dovada in plus.....Atat de buni romani am devenit atunci cand am luat aceasta decizie de a opri in vama toate tirurile ce provin din Olanda. Insa geniul total si definitiv al stirii este ca inca nu a fost identificata bacteria care se face vinovata pentru nasterea suspiciunilor legate de atacul biologic olandez. Probabil ca bacteria nu a fost inca gasita pentru simplul si bunul motiv ca nu exista.....
Trist si adevarat...
Pana la identificarea si clarificarea situatiei, va urez sa aveti parte de  o zi excelenta... Pote chiar reperati bacteriile!
   Zadkielix alias D.M
  p.s

Deoarece traim in Romania, nimic nu ramane fara niciun rezultat. Asa cum, probabil, se va sfarsi si cautarea...pardalnicei, mizerabilei bacterii din bulbii si florile olandeze....

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu