Translate

miercuri, 7 septembrie 2011

Ultima ipocrizie prezidentiabila-amendarea lui M. Pavel si a FRF-ului pentru intonarea imnului!!!

Ultima ipocrizie prezidentiabila-amendarea lui M. Pavel si a FRF-ului pentru intonarea imnului...
 Da, s-a intamplat si asta! ADICA, TOCMAI pericolul intonarii sau a substituirii a 2 versuri eprezinta ABUZ!
 IN-CRE-DI-BIL!
 Pana unde se va ajunge cu aceasta scrupulozitate?

 Cat mai exista oare acest nenorocit regim portocaliu?
Si acum, sinoptic sa va prezint si situatia
 Mai intai...filmuletul cu pricina:Interpretul Marcel Pavel a declarat, referitor la faptul că a renunţat la cântarea unor versuri din imnul naţional în debutul partidei România-Franţa, că a fost alegerea sa, agreată şi de FRF.
Insa, primarul general Sorin Oprescu pune pe seama emoţiilor greşeala lui Marcel Pavel...
 Nu zau...


Contactat  cântăreţul Marcel Pavel a explicat că a fost alegerea sa să cânte imnul astfel şi a discutat cu cei de la FRF în acest sens, aceştia fiind de acord cu opţiunea sa. Cântăreţul a precizat că timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute şi a fost chiar depăşit cu 10 secunde. Astfel, el a ales să cânte două strofe din imnul naţional , însă ultimele două versuri din cea de-a doua strofă - "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!" - au fost înlocuite cu ultimele două versuri din prima strofă "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!", acestea constituind un refren.
"A fost ca un îndemn pentru echipa naţională", a spus Pavel privind reluarea celor două versuri, în locul celor din strofa a doua. În plus, cântăreţul a considerat că celor de pe stadion le va fi mai uşor să cânte cu el două versuri pe care le-au auzit deja.
"Am vrut să cântăm aceste versuri ca pe un îndemn. N-a fost rea-voinţă, n-a fost nimic tendenţios. A fost alegerea mea, ca toţi suporterii să cânte cu noi. Sunt onorat că am fost invitat să cânt imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adăugând că în urma interpretării sale a primit mesaje de felicitare.
"N-a deranjat pe nimeni, decât presa (...). (Imnul n.r.) L-am cântat cu patos, cu demnitate, cu plăcere. Atmosfera a fost excelentă", a mai spus cântăreţul, declarându-se încă o dată onorat să cânte pentru echipa naţională pe noul stadion. "Nu mă interesează politica. Să n-aud de politică", a mai adăugat el.
Anterior, într-o declaraţie citată de gandul.info, Marcel Pavel afirmase: "Se interpreta politic dacă spuneam asta. (...) Mi s-ar fi reproşat dacă aş fi cântat cu Traian". Conform aceleiaşi surse, primarul Sorin Oprescu a declarat că interpretul "avea emoţii, că e om, nu e robot".


Insa, ce spune aberanta lege pe care "portocalii" si cei atat de atenti o vegheaza?


Potrivit Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, imnul naţional al României este "Deşteaptă-te române", iar în interpretare vocală prescurtată, se intonează potrivit textului şi partiturii prevăzute în anexele legii.
"În interpretarea fanfarelor sau a altor formaţii instrumentale, muzica imnului naţional se intonează o singură dată", mai prevede legea.
Conform anexelor, forma prescurtată se referă la primele patru strofe ale imnului de stat.
Hotărârea de Guvern 1157/2001 prevede că intonarea imnului national cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege constituie contravenţie, sancţionându-se cu amendă de la 2.500 de lei la 5.000 de lei. Aceeaşi HG prevede că, atât constatarea contravenţiei, cât şi aplicarea amenzii se fac "de către persoane împuternicite de ministrul Administraţiei Publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei". 

Din propriul meu punct de vedere...acest lucru nu este GRAV!
 DE ACEEA, PE FINAL AM O dedicatie INDREPTATA TUTUROR DEONTOLOGILOR, TUTUROR ACESTOR LICHELE CE NE CONDUC , NE SUFOCA ZI DE ZI!
                            Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Uite-asa, ca de obicei romanii se fac de ras. marcel pavel are dreptate. el a repetat : "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!", dar spectatorii nu au repetat aceste versuri asa cum ar fi fost normal. Ar fi fost frumos sa auzim 50000 de oameni!
    Pana la urma a fost cum a fost...

    RăspundețiȘtergere