Translate

luni, 10 octombrie 2011

“Povestea anonimizată” (Partea 4)

 

*Motto :"Sa fii bun inseamna sa-i iubesti pe oameni mai mult decat merita. " - asa zice un proverb 


Distributie

Cagulatii
 Emanatii
 Multimea oarba
Imparatul neputincios
Femeia cu barba (coana)
Profitorii
Intelectual Coclit (Funebriu)
 Artistii
Pierde-vara
Gardienii
Rebelii
Fetele intelepte
Negociatorii FMI
Bardul Gibon (Boier Căcărează)
Muncitorii zelosi
Preotii


CONTINUARE

Episod grav
             
   Prin masiva rasturnare a valorilor romanesti comisa in timpul regimului totalitar, a fost creat in societate un nucleu bezmetic proaspat demutizat, ce traverseaza si in momentul de fata crize otravite de limbarita, fara sa realizeze ca mintea si verbul, nu sunt la indemana oricui ! Asa cum, si cu alte ocazii, in aceasta tara macinata de si traumatizata, se realizeaza o veritabila mutatie a semnelor.
 Ceea ce unii dintre cei ce realizeaza distributia au tot creat si prin dimensiunea "omului nou", o alta nascocire sinistra a "despaduririi" tarii...

...
Halul in care am ajuns ca si popor (de fapt o populatie tinuta in minciuna, dezinformare si frica) este regretabil!
 Imi pare rau s-o scriu, s-o remarc si s-o SPUN! Prea  ne-am metamorfozat in veritabile...produse si ne-am dezumanizat prin tot felul de  lasi, de emanati ce ne-au tot condus "din victorie-n victorie!"
Trebuie sa recunoasteti, in strafundul sufletului Dvs ca traversam o tranzitie de mai bine de 21 de ani in care ni s-a oferit circ si foarte putina paine!
Mai mult decat atat, statul a devenit unul politienesc, in care orice, oricine si mai ales oricum se afla, indiferent de ce statut ati avea, distinsi cititori ai acestui blog!
 Si cred ca si Dvs v-ati saturat de  minciuna introdusa la rang de arta, din fundament temeinic fardat in  toate aceste "academii de inalte studii politice" ce au scos pe piata tot felul de produse sfertodocte cu pretentii si arogante strict "intelectuale" !
Mi-e si rusine de aceasta constatare!
Aici,in acest "colt de Rai" putem gasi multe din nenumaratele "institutiile de tip comunist care incearca sa puna la colt intelectualul "de rand" si intreaga intelighentie romaneasca, ce daca nu a cantat , canta sau va canta osanale Regimului (indiferent de culoarea sa politica) nu va exista! Si atentie exceptiile NICIODATA nu intaresc...blasfemiatoatea si nedreapta "regula" !
Si,un lucru si mai important, nu uitati ca nu doar scriitorii sunt intelectuali. Mai luati in calcul si faptul ca, multi "telectuali" au diplome cumparate...mai ceva dacat in mall!!
Exemplele apar  zilnic aproape, prin presa, la radio sau tv, in birouri publice sau oriunde in alte locuri. Mai mult, acestia au pretentia sa ne faca morala, uitand ca cei ce tot  ne fura sau sa ne insala sunt cocotati sus, in functii de raspundere!
Cum a zis-o si Imparatul neputincios..."Niste 'telectuali"...
 Avem nevoie de oameni adevarati, de intelectuali reali, care sa se implice in viata de zi cu zi, politica sau de orice natura. Dar, dupa cum se vede cu ochiul liber, lipsesc, sau nu se implica deloc, ori, daca o fac, miroase de la distanta apartenenta politica. Banul a intunecat mintea multora... telectuali, dovada, averile lor vizibile.
Iertare-mi cer acelora ce cu adevarat SUNT OAMENI! Insa reprezinta minoritatea....
Da,pot fi numarati pe degetele de la doua maini, din pacate. Este de dorit sa avem oameni adevarati, printre noi, cu mai multa implicare, cu mai multa vointa, cu mai multa pricepere si, mai ales, daruire, intr-un cuvant, ALTRUISTI.
Pe final, in semn de protest am sa reiau si aici acea celebra epigrama adresata Imparatului Neputincios!!!

EPIGRAMĂ
"Imparatul Neputincios" CARE A SPUS CĂ
ŞCOALA ROMÂNEASCĂ SCOATE TÂMPIŢI :



Dascălii sunt uluiţi,
Nu mai e ca înainte,
Absolvenţii lor tâmpiţi
Au acum şi preşedinte.



Va continua!  Va promit! Povestea va continua atat timp cat voi scrie pe acest blog!


Pe final va rog sa ascultati si acest trist si totodata sfasietor vals de Shostakovich...ce se pliaza perfect peste aceste idei!


                                         Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Starea economico-sociala a Romaniei exprima nemernicia celor care s-au repezit sa puna mana pe destinele tarii;oameni fara morala si fara pregatire profesionala,urcati in dregatorii prin voturile multimii ignorante,preocupata numai de mici si bere…Habar nu aveti de ceea ce ne asteapta in viitorul apropiat! Istoria noastra este martora capacitatii noastre,ca popor,de a ne solidariza si a ne autoguverna.Nu meritam aceasta tara pe care am mutilat-o dupa chipul si asemanarea noastra.Progresul si prosperitatea tarii nu se realizeaza cu pungasi si cu alogeni....

    RăspundețiȘtergere