Translate

luni, 5 septembrie 2011

Un nou can-can cu tenta de scandal in ograda ...funerie!

           Un nou can-can cu tenta de scandal in ograda ...funerie se propaga! Departe de a fi "modernizat" pe cai extraordinare, Mr Funeriu se lanseaza in multe "specializari" parca invatate si aduse , de  acolo, de departe ...de unde a "navalit" (si se tot lauda ca ar fi) OM DE STIINTA!
 Dar, sa nu va exasperez inca de la inceput cu atittudinea mea! Despre ce e vorba?
                           
Faptul ca Ministerul Educatiei si Cercetarii  patronat de acest ilustru si "capabil" minstru a a juns sa devina falimentar nu mai mira pe nimeni! Insa, stirea cea mai frumoasa ce capata sens vine acum, odata cu reorganizarea noului an universitar, lasa un GUST AMAR!
        Am ajuns sa ma crucesc de-a DREPTUL, ATUNCI CAND am aflat "tratamentul special" pe care il suporta si la ora actuala studentii si doctoranzii ce doresc sa se incrie la aceste forme evoluate de studiu! Nu cred ca merita asa ceva, tinand cont ca tot acest talmes-balmes este provocat (cu buna-stiinta) in speranta ca se vrea ca actuala generatie sa fie UMILITA!!!
      De aceca, doresc pe aceasta cale ca "distinsul" Ministru Daniel Funeriu cat si intreaga lui camarilla de serpi, de ventriloci, de deontologi si alte categorii estetice similare sa -si revina din starea de ameteala si ura perpetua ce ii caracterizeaza!
 Ca sa nu ne trezim, pe viitor ca sa se anunte "orificial" (oops .."oficial")ca totul va fi reluat de la zero, in urma unui viciu regretabil de procedura. 
Sa nu dea strechea in acesti "inalti" demnitari sa invoce fel de fel de paragrafe ce le instrumenteaza dupa bunul lor plac ca sa aibe tupeul si nesimtirea (ce e singura lor constanta) sa precizeze "din cauze regretabile, incredibila eroare ce s-a instaurat in timpul redactarii noii legi si noii organigrame a fost in cele din urma remediata"...
       Si acum,pe final imi doresc ca toti prietenii, toti colegii mei sa treaca cu bine peste aceasta incercare de-a dreptul miseleasca,,,
Stiu ca este din ce in ce mai greu, in absolut orice fel de domeniu! Cunosc de asemenea si amanunte, am o mica experienta capatata (unde credeti oare?) in Sistemul acesta blamat...
Insa, este mai mult decat revoltator...
De aceea, fara sa pretind imposibilul si fara sa accept vreodata scuze venite din partea oficialilor(slabe sanse, credeti-ma pe cuvant!) as dori sa ii dedic intregului Sistem al Invatamantului o dedicatie:
 "Plecati! Lasati-ne in pace daca nu va descurcati sau ne doriti raul!Nu va mai suportam!!!"

Din inima...

                            Zadkielix alias D.M





4 comentarii:

  1. Dacă-mi permiteti un mic interventiu…

    (subs.neutru-un interventiu, doua interventii)

    Eu sunt ministrul Educatiei, Daniel Funeriu... DA! Eu sunt, specialistul adventist in pixeli albastri de ziua a saptea! Am venit in Romania sa va invat putina gramatica! Uite, de exemplu, substantivul neutru “coleg". UN COLEG - la singular, DOUA COLEGURI la plural! Putina liniste, va rog! Nu va uitati lung la mine...Camasa aceea cu maneci lungi care se innoada la spate am dezbracat-o si am lasat-o la Minister... Ma obliga personalul din minister s-o imbrac numai atunci cand caut la oficiu CUTITURI de bucatarie… Eu am lucrat in Germania, USA, Japonia. Toata lumea ma respecta, laborantii isi faceau cruci cand ma intorceam cu spatele si isi scuipau in san...Japonezii isi faceau harakiri in spatele meu...M-a costat o AVERE sa curat rogojinile din laborator...Faptul ca-mi curge saliva din gura cand merg pe strada nu poate fi un argument impotriva genialitatii mele...Lui Steven Hawking ii curge tot timpul…

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi pasa ce scoli are Funeriu?!
    Nu e in stare de nimik!
    Risipeste banii nostri, de cand e el calitatea invatzamantuli a scazut!
    Singura lui initiativa se leaga de actiunea de a monta, de a pune web-camuri in salile de examen!Ah, era sa uit si de subiectele formulate cat mai alambicat, ca sa iasa prostiti si confuzati toti acesti copii!!
    Sunt curios ce scrie pe cartea lui de munca?! El nu are diploma de bac echivalata! Ce scrie oare, muncitor necalificat?!
    Dupa legile din Romania nu poate ocupa nici o functie in care e nevoie de diploma de bacalaureat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am studii foarte inalte, cu diplomuri si doctoratzi eliberate de ONG prestigioase, dar in Romania nu am intentia sa echivalez nici macar diplomul de bacalaureatzi, doar intr-o tara de bizoni nu e nevoie… Eu sunt un marele om de stiintă si aceasta lucru a spus-o Insumi Marele Presedinte Basescu, care ma va propune in curand pentru premiile Hugo, Nebula si Nobela. Care este problemul dv? Nu ati inteles mecanismul de desfasurare a Bacalaureatei din 2011? (genul neutru: o Bacalaureata, doi Bacalaureatzi). Permiteti-mi sa va explic:
    Dl.Presedinte m-a chemat si mi-a spus: vezi ce faci cu bacul anul asta! Ca tara are nevoie de chelneri, tamplari, tinichigii! Sa pice cat mai multi canditati! La care eu, cu marea mea demnitate de savant, am raspuns: Sigur ca da, aud si execut! Voi cere un grad de dificultate al subiectelor insurmontabil pentru majoritatea absolventilor! Sa va fac pantofii, domnule Presedinte?

    RăspundețiȘtergere
  4. o glumitza

    În urma eşecului înregistrat şi la sesiunea de BAC din toamnă, Guvernul României la sugestia Ministerului Educaţiei şi Cercetării a aprobat astăzi în regim de urgenţă organizarea unei sesiuni extraordinare de iarnă pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat din toamnă.

    Înscrierile la această sesiune de iarnă vor începe în luna octombrie iar liceenii ce vor să îşi mai încerce o dată cunoştinţele sau poate norocul vor trebui să achite o taxa de participare de 500 Ron.

    Cei de la Guvern au fost de acord cu această iniţiativă pentru că va aduce şi bani la bugetul de stat iar elevii au o nouă şansă de a lua examenul.

    RăspundețiȘtergere