Translate

joi, 6 august 2009

Planeta Tuturor Disperatilor-Partea a 7-a


Planeta Tuturor Disperatilor-Partea a 7-a

Acest episod atipic este dedicat acelui edil ce a transformat Bucurestiul in propria sa "masa de operatie" ce exista si rezista.
Oprescu e nebun, Oprescu e nebun, ura drăguţa mea, Oprescu e nebun. Ştiţi cîntecul? Mi-a venit să-l fredonez cînd am vazut inundatiile ce au mancat Bucurestiul, talmes-balmes.Una e că se schimbă bordurile prin centrul Capitalei. Şi l-am mai văzut şi argumentînd, beat sau nebun, că el nu pune noi borduri, ci le înlocuieşte pe alea vechi care-abia au fost schimbate, dar sunt făcute din acelaşi material cu cele dinainte, care, deasemenea, fuseseră scoase pentru că trebuiau înlocuite alea care tocmai fuseseră puse, deoarece tot din beton erau făcute.
Dacă pe studiul de fezabilitate s-a plătit suma de 200 de mii de euro, care înseamnă 5-7 la sută din valoarea proiectului, mi-am tot zis asa, cu mintea mea de novice si nespecialist cam cît va costa operaţiunea propriu-zisă. Dar nervii, mizeria şi disconfortul generate de un nou şantier în inima Bucureştiului,cu inundatiile care vor mai fi, cum se va rezolva?
În loc să termine de refăcut Centrul Istoric aflat în mocirlă de douăj de ani, în loc să bage-n lucru străzi fără canalizare, pavate cu glod, în loc să dea bani pe niscai parcări supra sau subterane, doctorul parca s-a ţăcănit. Vrea borduri din granit. Cu rigolă. În plină criză.
E ca si bancul acela prost dar mereu actual!S-a urcat scroafa-n copac şi nimeni n-o vede. Ori eu sufar si nu-s normal, ori pana şi ea e descumpanita si o observa "specialistul" poporului cum se cacă scroafa în capul nostru?
Scuzati acest limbaj garnisit cu metafore si miasme dar prea e de tot....
In rest, sa auzim numai si numai de bine...
Fara de inundatii si borduri noi cu rigole...

Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Ma bucur ca nu ai abandonat aceasta parere de a scrie din placere, despre acesti "alesi" ai neamului!
    Pertinenta aceasta descriere...
    Bancul e mortal! E trist insa e cat se poate de real...
    Oprescu e un demn urmas al tuturor acestor incompetenti ce au falsa impresie ca ne-ar dirija. Chirurgia e diferita de primarie insa...

    RăspundețiȘtergere