Translate

sâmbătă, 10 iulie 2010

Noutate medicala

Cercetatorii americani au identificat trei noi anticorpi care impreuna reusesc sa neutralizeze 91% din tulpinile virusului HIV.Descoperirea, publicata in revista Science de un grup de cercetatori condus de Xueling Wu de la Institutul National pentru Sanatate (Nih) din Statele Unite, ar putea conduce la realizarea unor vaccinuri eficiente impotriva virusului HIV, si noi terapii pentru SIDA.


Cei trei anticorpi, denumiti VRC01, VRC02, VRC03, nu au toti aceeasi eficacitate: doar primii doi reusesc sa combata 91% din tulpinile virusului Hiv-1, in timp ce al treilea scoate din joc un procent de 57%. Toti trei au fost izolati in sangele unei persoane infectate cu HIV, dar potrivit oamenilor de stiinta sunt prezenti in sangele multor pacienti. Secretul eficacitatii celor doi anticorpi VRC01 si VRC02 sta intr-un nou dispozitiv molecular utilizat de aceste doua proteine.


Analizand structura anticorpului VRC01 in timp ce era conectat de virus, un alt grup de cercetatori din cadrul aceluiasi institut a descoperit ca acest anticorp reuseste sa neutralizeze 91% din tulpinile HIV intrucat ataca o zona a virusului comuna tuturor acestor tulpini.


"Aceste descoperiri reprezinta pasi importanti inainte in cercetare si ne vor ajuta sa acceleram studiile pentru a preveni infectia cu HIV la scara globala", a comentat Anthony Fauci, director al Institutului pentru Alergii si Boli Infectioase din cadrul NIH. dell'Istituto di allergie e malattie infettive del Nih. "In plus, tehnica utillizata de cercetatori pentru identificarea acestor noi anticorpi constituie o noua strategie, care ar putea fi aplicata in proiectarea de vaccinuri pentru multe alte boli infectioase", a mai adaugat el.


Sursa: La Repubblica
 
                                                 Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu