Translate

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Isteria VI- PREZIDENTIABILELE 2009

Peste tot numai ei!
Peste tot numai afise! Peste tot numai sondaje!
Campania e cumva ...mosia lor. Dezamăgirile sînt ale noastre?.

În primul rînd,tre sa remarc isteria şi haosul discursiv al taberelor de susţinători. Apropierea alegerilor parcă i-a aruncat pe toţi în oala cu apă clocotită. Se cam sare la beregată, se încleştează dinţii şi nu se mai lasă pînă la finalul emisiunii.Ba, mai mult! Chestia asta se foloseşte de obicei atunci cînd argumentele nu mai sînt de-ajuns şi astfel se trece la intimidarea adversarului, ca pe stadion!
Unii încearca să-si emoţioneze adversarul ca pe urmă să-i aplice o lovitură decisivă, profitînd de furia, uimirea sau tristeţea lui, după caz. Acum însă e la liber, fără resentimente.
Jocul de-a "hai ca se poate" da roade!Fiecare sare ca ars de la a doua frază rostită şi începe un tip de atac care variază de la “de ce ai bască/de ce n-ai bască” pînă la “totul e mincinos!”.
Am avut parte la unele show-uri tembelizate de invitaţi ce in emisiune s-au certat pe folosirea lui “decît” în loc de “doar”. “Eşti prea tînăr ca să fii aşa arogant”. “Oi fi tu vreo profesoară – dai şi meditaţii ?”.
Alţii au reuşit să ajungă de la relaţia Guvern-Parlament la averile personale şi au sfîrşit ameninţîndu-se reciproc cu procesul.
Sa nu va mire oameni buni! Multe exemple le vedeţi zilnic la televizor. Ce vreau să spun e că tipul ăsta de atac ultra-personal – la cuvintele folosite, familie, frizură sau maşina din parcare – e de natură să abată în primul rînd atenţia ascultătorului-telespectatorului, care nu mai înţelege nimic din aceste salturi peste logică! BA CHIAR SE ajunge si se... trage concluzia “asta-i clasa politică, toţi sunt varză” şi se scufundă şi mai tare în deja celebra scîrbă de politică şi vot.

În al doilea rînd, sărăcia temelor. M-am săturat ca de mere acre să mai aud că PSD a fost dat afară de la guvernare, că premierul Johannis e susţinut de alianţa sau că se încearcă fraudarea alegerilor...PAR TEME DECUPATE DIN 1001 DE NOPTI!
Cu unele excepţii, trimişii la înaintare ai partidelor duc lipsă de discernămînt în folosirea “pacheţelelor” – acele recomandări de strategie şi teme de discuţie primite zilnic de membrii partidelor de la consultanţii lor. Cei mai mulţi le recită ca mai toti papagalii, fie că au sau nu legătură cu tema!
Nu pot sa lege si nici sa fie pur şi simplu fcreativi atunci cand au sansa sa exuna din...viitoarele realizari! Insa, tot pe cont propriu ei lanseaza apaudaci si raspandaci ce sunt generos raspanditi prin toate canalele mass-media!
Cu toate astea, omul simplu s-a scarbit!
Aşa că de aici pînă la prima situaţie, cu săritul la beregată, mai e doar un pas, şi acela foarte mic.

Sau "noul sport national" in campanie e balacaritul?
Aruncatul microfonului şi părăsirea platourilor s-ar dori o adevarata declaraţie de principii!
In fine, caracterul unora e discutabil!
Se bazeaza pe acel principiu vechi-"nu am venit aici să fiu atacat din n părţi şi ca atare plec!"
De ce?
Pai e "la mintea cocosului"!... Ca să nu dea satisfacţie şi să nu ia parte la jocurile usor haotice, chiar... murdare.

Zadkielix alais D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu