Translate

miercuri, 6 ianuarie 2010

Apele Iordanului

Sarbatoare importanta pentru intreaga lume crestina-Botezul Domnului,ziua de 6 Ianuarie.
De Bobotează știm că are loc minunea Apei Sfintite, apă care odată transformată în aghiasmă prin coborărea Duhului Sfânt, chiar sub ochii noștri, însă nu știam de apele Iordanului, ce se întorc, așa cum zice și Psalmistul: “Marea a văzut şi a fugit, Iordanul s-a întors înapoi” (Psalmi 113, 3).
Fara a fi contemporan,insa crezand cu tarie pot spune ca întreaga natură a participat la evenimentul de importanță majoră. „Te-au văzut apele, Dumnezeule, şi s-au temut, Iordanul s-a întors înapoi...”, spune o rugăciune care se rostește astăzi. Nu trebuie sa uitam importantul element ce se refera la sărbătoarea de astăzi se numește și Epifanie sau Teofanie, și anume "arătarea lui Dumnezeu". A fost pentru prima oară când Sfânta Treime a fost vizibilă credincioșilor: Tatăl în ceruri, Fiul pe Pământ și Sfântul Duh în chip de porumbel.


Credincioșii care merg cu ocazia acestei sărbători la apele Iordanului, mărturisesc că, pentru câteva momente, acestea curg înapoi. La vederea acestei minuni ar trebui sa cadem si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne invredniceasca de darurile Sale si sa ne ierte, sa ne purifice!

În anul 2008, apele Iordanului nu s-au întors, pentru prima dată în 2000 de ani. De ce? Oare ar fi alte posibile explicații?

Dar anul acesta...oare apele Iordanului se mai întorc?
 Fiecare poate sa creada ce anume doreste!
 Eu  , ca un mare pacatos ma voi limita sa ma rog si sa ma purific prin Agheasma Mare,prin degustarea acesteia!
Asa sa ma invredniceasca Bunul si Milostivul Dumnezeu!
                                   

                               Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. la multi ani ionilor si ioanelor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Este probabil UN AVERTISMENT dat de Dumnezeu oamenilor! Apoele Iordanului nu s-au intors inapoi, pentru prima oara in 2000 de ani! Mai mult ca sigur, ar trebui sa ne gandim ce rele s-au produs si au fost realizate in acel an...
    Anul acesta ramane de vazut ce anume s-ar mai intampla!

    RăspundețiȘtergere