Translate

duminică, 31 ianuarie 2010

O alta "injectie" livrata unora

 Am sa citez dintr-o sursa demna de incredere ca  ziarul italian La Stampa, ce in aceasta zi , in rubrica despre sanatate aminteste cate ceva referitor la isomnie!

Insomnia cronica poate provoca o micsorare a unei zone specifice a creierului implicata in formarea memoriei. Este descoperirea facuta de echipa de neurologi olandezi condusa de Ellemarije Altena la Netherlands Institute for Neuroscience din cadrul Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences din Amsterdam.
Utilizand o noua metoda de investigare, cercetatorii au descoperit ca pacientii afectati de insomnie cronica - un sindrom destul de raspandit -, detin o mai mica cantitate de materie cenusie in partea frontala a creierului decat cei care nu sufera de nesomn. De asemenea, s-a mai observat, cu cat insomnia este mai grava, cu atat scade si cantitatea de materie cenusie a pacientilor.
Sursa: La Stampa
Pana acum, acesta afectiune era asociata doar persoanelor trecute prin perioade de stres puternic sau a celor afectati de sindrom post-traumatic.
   Cititorii mei fideli sunt invitati sa si exprime liber, necenzurat parerea!
Din propriul meu punct de vedere, adevarul este undeva la mijloc, nicidecum in aceste studii si constatari medicale!
 AVETI SI ALTE OPINII?

                                                        Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu