Translate

luni, 18 ianuarie 2010

Socant si in acelasi timp derutant! Sa fie oare adevarat?Celebrul ceas al Apocalipsei, creat in anul 1947, la doi ani dupa lansarea primei bombe atomice asupra Japoniei, se pregateste pentru inca o modificare dupa doi ani de stagnare. De data aceasta, profesorul Stephen Hawking si alti 18 laureati ai premiului Nobel au decis ca esecul Conferintei pe teme climatice de la Copenhaga apropie inevitabil Terra de un deznodamant tragic...Ceasul a fost setat, initial, la 7 minute inainte de ora 12:00, ora la care Terra ar trebui sa isi cunoasca sfarsitul. De atunci, din 1947, ceasul a fost modificat, inainte sau inapoi, de nu mai putin de 18 ori. Unul dintre cele mai importante momente a fost in anul 1953 (anul in care USA si URSS au testat, la doar noua luni distanta una de cealalta, dispozitive termonucleare). In acel an, Terra s-a aflat la doar 2 minute de Apocalipsa (11:58), cel mai aproape din istoria celebrului ceas. Un alt moment elocvent a fost anul 1991, an in care USA si Uniunea Sovietica au semnat acordul de reducere a armelor strategice. Atunci, Ceasul Apocalipsei a indicat ora 11:43, cea mai redusa ora fata de momentul final al Pamantului.


Ultima modificare a survenit in anul 2007, atunci cand testele nucleare ale Coreei de Nord, ambitiile nucleare ale Iranului, precum si existenta celor 26.000 de focoase nucleare in Rusia si SUA, au dus ceasul fatidic la ora 11:55, la doar 5 minute de Apocalipsa.


Astazi, in ianuarie 2010, ceasul va fi dus la ora 11:57, la numai 3 minute de ora 12:00, esecul liderilor lumii in a cadea de acord asupra schimbarilor pe care trebuie sa le luam pentru a preveni efectele incalzirii globale fiind principalul factor al acestui avans nefast.


        O INFORMATIE preluata dintr-o sursa demna de incredere ca  prestigioasa publicatie britanica DailyMail


                                           Zadkielix alias D.M


Un comentariu:

  1. armele aduc putere, puterea se obtine prin orice mijloace ... nu conteaza victimele
    daniel mai ai blogul religios?

    RăspundețiȘtergere