Translate

luni, 18 ianuarie 2010

Omenirea se inarmeaza incet si sigur...




Omenirea se inarmeaza incet si sigur...


India a demarat deja proiectul prin care se urmareste construirea unei arme laser si a unui vehicul extraatmosferic care, odata combinate, sa dea nastere unui super-arme capabila sa doboare satelitii de pe orbita Terrei, anunta V.K. Saraswat, directorul general al Organizatiei pentru Dezvoltare si Cercetare in domeniul Apararii, o divizie a Ministerului Apararii din India.







"Dispozitivul care va anihila satelitii inamici urmeaza sa fie pus in functiune cat de curand si va fi parte a unui program de aparare bazat pe rachete balistice", afirma acelasi V.K. Saraswat. Acesta a adaugat ca principiul pe care va functiona vehiculul spatial va fi acela al detectiei laser: "prin intermediul laserului, vom fi capabili sa obtinem o imagine detaliata a satelitului tinta si a pozitiei acestuia pe orbita. Folosind aceste informatii, vom putea ghida vehiculul catre obiectiv si vom fi capabili sa il doboram", a concluzionat Saraswat.






India nu este prima tara care face pasi spre un viitor razboi al stelelor. In anul 2007, China a anuntat planul sau de realizare a unui dispozitiv armat antisatelit, si si-a doborat un vechi satelit meteo intr-un atare experiment. Un an mai tarziu, in 2008, armata Statelor Unite ale Americii a doborat un alt satelit scos din functiune cu o racheta SM-3, lansata de pe o nava de razboi. Conform oficialilor USA, tinta a fost distrusa complet pentru a evita caderea deseurilor asupra oraselor americane.






Sursa: Space

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu