Translate

miercuri, 13 mai 2009

Aspecte si povestiri cu si despre autostrazi(partea 1)

A fost odata ca niciodata....La umbra acesteitihne, un plan si o idee sae infiripa....
Autostrada prinde contur...E ca si un vis de a lua totul asa cm este... La piciorul unui pod în construcţie, imaginati-va puzderai de muncitori ce tot lucrează de zor. Mai ca nu-i recunosti!
Sunt oare aceeiasi ce parca ar fi "marca inregistrata" din celebrele reclame la coniacul Unirea sau Burger? Parca ii si vezi montând cofraje pentru turnarea betonului, pe care mai întâi le lustruiesc temeinic cu trafaletul....
Nu de alta...dar e mai ok in aceste conditii...
" Haide domne...ne miscam mai cu talent(e)!" Poate că e mai bine asa sa le aratam oamenilor cum muncim... la camerele televiziunilor.
În ţinută de lucru, cu blugi şi cămaşă descheiată la doi nasturi, "regii asfaltului" se uită pierdutzi in zare în zare aşteptând să apară coloana oficială cu primul ministru Bocaneatza şi ministrul Transporturilor,Bercenix.
Cei doi nu sunt la prima vizită pe şantierul autostrăzii Bucur– Ploaie, care se tot inaugurează şi pare a nu se mai termina niciodată. De la ultima descindere, noroaiele (paradoxal) au dispărut şi s-au iscat nori de praf, care se ridică la apariţia fiecărei maşini, iar organizarea este impecabilă, dând impresia că se lucrează susţinut. Ce mai contează că în aer persistă un iz de mal combinat cu bălegar, de la cele vreo 20 de oi pe care un cioban le-a scos la păscut chiar în spatele piciorului de pod cu pricina.
Am ajuns si la momentul descinderii insa vi-l voi raporta in episodul urmator!
Daniel Mihai

2 comentarii:

  1. :)) Ce m-a distrat articolul asta :))
    Astept partea a 2-a ! :))
    Muncitorii aia nu fac altceva decat sa sparge seminte si sa bea bere =)) (asta cand nu vine televiziunea, bineinteles) =)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce glumet...! Foarte bine si real ai scris... :);)

    RăspundețiȘtergere