Translate

marți, 12 mai 2009

Obama acoperă icoanele pentru un discurs oficial

Preşedintele SUA a ţinut marţi un discurs la Universitatea catolică din Georgetown. Înainte de speech, Casa Albă a cerut acoperirea simbolurilor religioase prezente în instituţia de învăţământ.
Preşedintele Barack Obama a ţinut la începutul săptămânii un discurs pe teme economice la Universitatea din Georgetown. La cererea Casei Albe, gazdele au trebuit să acopere toate însemnele şi simbolurile religioase din cadrul instituţiei catolice de învăţământ, informează FOXNews.com. A fost ascunsă vederii inclusiv monograma IHS (Iesus Hominum Salvator) situată deasupra podiumului de la care preşedintele şi-a ţinut discursul cu ocazia festivităţii de absolvire.

Casa Albă a spus că cerinţele au fost fireşti şi n-au dorit decât să creeze un cadru oficial pentru discursul prezidenţial. “Decizia legată de amenajarea spaţiului pentru speech privea crearea unui loc potrivit pentru arborarea steagurilor americane, o cerinţă standard pentru asemenea evenimente”, afirmă Shin Inouye, purtător de cuvânt la Casa Albă.
Pe de altă parte, Bill Donohue, preşedintele Ligii Catolice, a reacţionat extrem de dur, acuzând conducătorii universităţii de “laşitate”. “Nici un episcop care ar ajunge să vorbească la Casa Albă n-ar cere vreodată ca în spatele său să fie amplasat un crucifix”, afirmă Donohue, citat de FOXNews.

Obama susţine dreptul la avort, anatemizat de Biserica Catolică. Însă această divergenţă nu l-a împiedicat pe preşedinte să includă în discursul său - ţinut la două zile după Paştele catolic - referinţe la predica de pe munte ţinută de Isus Christos. “Nu putem să reclădim economia pe o fundaţie de nisip”, a spus Obama. “Trebuie să zidim casa noastră pe o stâncă”, a afirmat preşedintele parafrazând din Evanghelia lui Ioan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu