Translate

miercuri, 27 mai 2009

Teste nord-coreene

Stirea aceasta are un iz foarte "incarcat" de frica. Desigur, problema inarmnarii in aceasta vreme de criza,a devenit un adevarat obicei cu adevarat diabolic....

Ieri,daca nu stiati (asa cum nici eu nu avusesem habar) "distinsa" cat si comunista republica Coreea de Nord a testat mai multe tipuri de armament nuclear, într-o locaţie rămasă secretă. Conform presei internaţionale, testele nucleare ar fi avut urmări în toată lumea, semnalate prin cutremure de pământ, de diverse intensităţi, inclusiv în preajma României, în Bulgaria.

Dispozitivul nuclear testat de nord-coreeni a avut o forţă echivalentă cu bomba lansată la Nagasaki, în Japonia, de americani, la 9 august 1945, când au murit 70.000 de oameni. Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, explozia a generat la nord de Phenian un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter, la o adâncime mai mică de zece kilometri. Ziarul american Sun Sentinel susţine că, în urma testelor nucleare nord-coreene de ieri, au fost înregistrate şi cele două mişcări telurice în Bulgaria, la circa 160 kilometri sud-vest de capitala Sofia. Primul s-a produs la ora 7.50, cu o magnitudine de 3,8 grade, iar celălalt la 10.59, cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Vestea cea mai buna este ca nu s-a (re)simţit pana la noi

“Aparatele noastre au captat unde cu amplitudini foarte mici, ce nu au fost resimţite de populaţie. Activitatea a fost detectată la staţiile seismologice de pe Muntele Roşu şi din Bucovina. Nu putem fi însă siguri că această activitate, ca şi cutremurul din Bulgaria, ar fi avut legătură cu testul din Coreea”, a declarat Gheorghe Mărmureanu directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu