Translate

luni, 22 martie 2010

Initiativa "funeriana" a Invatzamantului

Pamfletul saptamanii- Despre initiativa "funeriana" senzationala

 Scarbit pur si simplu de nivelul extrem de scazut al invatamantului romanesc, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Daniel Funeriu, a anuntat astazi introducerea invatamantului obligatoriu de n clase in Romania, dar si adoptarea unor noi modalitati de promovare a clasei.


"Nivelul dezastruos al invatamantului din Romania ne obliga din pacate sa recurgem la masuri extreme, cum ar fi de exemplu invatamantul obligatoriu de n clase."
 Intr-o nota mai mult decat joviala, aceasta fatza politica a lasat sa se inteleaga ca, va intentiona sa apeleze si la ajutorul politiei  cat si a jandarmeriei pentru a se asigura ca elevii merg la scoala zi de zi.
 Audienta, oamenii din mass-media au ramas incantati de aceasta propunere. Un cor de aclamatii a strabatut incaperea.
 Soarele stralucea puternic afara, prin geamurile termopane, proaspat montate. Aerul galant si direct al ministrului facea "toti banii", expresie preferata a tuturor celor ce pretuiesc valoarea...
Stau si ma intreb...
 Nu cumva  vor exista chiar si personaje publice, ca alde primarul sectorului "care este" care vor ajunge ca la 40 de ani sa se zbata in continuare in clase inalte, sa recurga la combinatii de tot felul si sa se dea "inteligenti"?
Pe langa noul sistem educational de n clase, impartit in patru cicluri de cate clase ar intra in schema grafica urmatoarele: primal, gimnazic, preliceeal si liceeal.
Denumirile sunt cat se poate de corecte, adecvate scopului propus!
  Ministrul Educatiei a anuntat si un nou sistem de promovare de la un an la altul.
"Elevii vor sustine la sfarsitul fiecarui ciclu de patru ani cate un examen mai mult decat serios care le va asigura promovarea in urmatorul ciclu. In cazul in care nu reusesc sa promoveze examenul, ei vor fi nevoiti sa reia intreg ciclul, nu numai ultimul an ca pana acum. Logic, se vor introduce notiuni diverse ca "promovare" sau "retrogradare". Poate ca va veti intreba si cum anume va functiona acest unci barem de premiere... Astfel, fara prea multe sofisticari  un elev care nu promoveaza o clasa doi ani consecutivi la rand va fi retogradat intr-o clasa inferioara, ceea ce va conduce, in cazul retrogradarii de mai multe ori la prelungirea scolii pana la adanci batranetze" a explicat lucid si cu simtul masurii domnul ministru Funeriu.

Pentru a se asigura ca elevii merg intr-adevar la scoala Ministerul Educatiei a anuntat semnarea unui parteneriat cu Politia, Jandarmeria dar si cu mai multe firme private de securitate care vor avea sarcina de a merge EXPRES, IN FIECARE ZI LUCRATOARE, la domiciliul elevilor si de a constata daca acestia lipsesc motivat sau trag chiului, in cel de-al doilea caz fiind imputerniciti sa ii aduca, folosind orice mijloace adecvate, de la imbarbatari "duiase" pana la culegeri un pic mai "barbatesti" si descinderi in fortza, in cazul totalului dispret adresat "organelor legii".

Aceste masuri au fost luate ca efect al unei stari de fapt generalizate de chiul in care majoritatea scolarilor se complac. Numai daca se consulta anumite date,potrivit oricaror fel de statistici oficiale numarul absentelor nemotivate a crescut cu peste 150% in ultimii patru ani, majoritatea elevilor de gimnaziu sau liceu alegand sa paraseasca scoala  ori pentru a  face bani din afaceri cu Statul, ori pentru a demonstra ca "scoala e o mare pierdere de timp", ori pur si simplu au ales varianta cu plecarea pe la capsuni sau constructii oriunde ar exista.
 Pana la noi reglementari, ar trebui sa respectam ceea ce acest Minister doreste sa exprime...

 Cu acestea, fara de ranchiuna sau gand mai aprins va urez o scoala cat mai placuta,
                                                                     Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Au innebunit elevii cu reformele lor ,fiecare ministru al Educatiei ,an de an.
    Slava Domnului ca nu mai am de-a face cu sistemul ,as fi fost bulversata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare acestea sa fie adevaratele imbunatatiei ale invatamantului romanesc? Nu cred! Sper ca elevii sa nu mai chiuleasca atunci cand nu vor mai avea mai multe materii de invatat... si sa existe o adevarata specializare in scoli!

    RăspundețiȘtergere