Translate

luni, 21 iunie 2010

Revenirea Spaniei la Mondialul african

Formaţia care era văzută de foarte mulţi drept favorită la câştigarea Cupei Mondiale a dat aseară primele semne de viaţă în Africa.




Spania a intrat pe teren aseară conştientă fiind că are cele mai mari datorii din punct de vedere fotbalistic. Văzuţi de marea majoritate a specialiştilor printre marii favoriţi la câştigarea trofeului la acest turneu final, Casillas şi ai lui au debutat în Africa neaşteptat şi dezamăgitor: înfrângere cu Elveţia.

Cu câteva ore înainte Chile îşi consolidase locul calificant, prin succesul împotriva elveţienilor, aşa că victoria reprezenta unica variantă pe care ibericii o luau în calcul. În consecinţă, Del Bosque a decis să atace încă de pe tunelul care ducea echipele din vestiar în teren: David Villa, Torres şi Navas, susţinuţi de genialul Xavi au fost fost fotbaliştii cu profil ofensiv trimişi să demoleze apărarea Hondurasului.



Villa a fost pînă la urmă jucătorul decisiv. A făcut de toate. O bară de toată frumseţea. Apoi un şut la colţul lung din cădere care a ridicat Spania în picioare şi a pus-o cât de cât pe linia de plutire. Urmat de un alt gol cu un şut de la distanţă şi ca să facă chiar de toate, a mai ratat şi un penalty.



Honduras, figurantă şi atât



Şi totuşi, Spania nu e Spania. Desenează stângaci linii frânte şi doatr câte o preluare marca Xavi ne aminteşte de echipa pe care o aşteptam acum în Africa. Oboseala unui sezon epuizant sau dozarea forţelor pentru fazele superioare.



Greu de dat un verdict. Cert e că Spania nu e nicidecum sigură de faptul că va merge până la urmă mai departe. Despre ultima echipă pe care România a bătut-o exact înaintea Mondialului nu sunt prea multe de spus. Honduras este una din formaţiile care trebuie să fie la număr pentru a ieşi grupele acestui Mondial

Sursa http://prosport.ro/
 
                                                                Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. mie mila de nordcoreeni...cu scorul ala, portarul sigur va fi impuscat pe stadion, ironic...mai bine ar cere azil...

    la mine pe blog despre cum a fost Dan Senzationescu anchetat in direct si in reluare la DNA?

    RăspundețiȘtergere