Translate

miercuri, 22 aprilie 2009

Despre Flagelel si...mirajul drogurilor

Acest articol se doreste a fi asemeni unui strigat (dar nu surd) in acest haos generalizat denumit impropiu Stat (degeaba) sau tara (mai degraba sfera de influenta pentru multe organizatii si Puteri).
Nu o sa insist si o sa bat (apap in piua, asa cum de altfel se cam obisnuieste) ci , fara sa politizez si sa ma lamsez in atacuri (furibunde sau calculate) adand inspre beregata unora , am sa orezint , ceea ce numai in unele documentare am inteles ca ...ar fi posibil.
Toata lumea (mai mult sau mai putin civilizata) ESTE CONSTIENTA CA MAI TOATE SUBSTANTELE CU EFECT SI IMPACT HALUCINOGEN Au devenit un autentic prilej, un moft, o moda (de-a dreptul demonica) de a "se da in stamba: sau a se face un anumit profit,a tent dirijat de unii ipocriti.
Nu o sa nominalizez aici deoarece lista ar fi cu infinit mai lunga decat orice fel de asteptare.
Insa , ma frapeaza stirea conform careia Bucurestiul, din varii motive , in scurt timp (daca nu cumva chiar va intrece) se va transforma intr-un "nou" Amsterdam. Se prea stie ca in capitala Regatuui Unit al Olandei , consumarea si (oarecum) comercializarea drogurilor este permisa.
PARE oarecum de necrezut, insa acest flagel ce curma existente si sfarama speranta de a trai este si reprezinta o mare provocare pentru toate categoriile sociale si de varsta, in special tinerii.
Ca un tanar,apar si sunt TOTAL impotriva acestor metode de indobitocire atat a trupului cat si anulare a spiritului. De ce? Simplui, aceste substante cunoscute (inca din cele mai vechi timpuri) nu au NIMIC BUN in compozitia lor.
Cum ar suna daca , in aceasta saracie generalizata ,toata aceasta iarba ilegală sau mai putin legală ar fi in stare sa invadeaze oraşele din România...
PARE UN ALT SCENARIU SUMBRU, DE O FORTA SI PROFUNZIME APOCALIPTICA,INSA fara sa CERCETEZ statisticile si de asemenea fara sa mai am unele curiozitati ascunse am inteles oarecum acest draconic mecanism.
E de la sine stiut ca, in majoritatea cazurilor,cei mai fideli clienţi sunt elevii şi studenţii, care consumă produsele euforice în special la acele genuri de petreceri desantate si lipsite de inhibitii sau aceste iluzii se pot gasi la discotecă.
FAPTUL CEL MAI INTERESANT REZIDA IN TOTAL ALTCEVA. sUNT CONSTIENT CA TRAIESC INTR-O TARA MEREU SURPRINZATOARE... Noutatea e alta...E una trista... Magazinele care vând substanţe psihotrope la limita legii s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Ca să-i atragă pe clienţi, comercianţii au scăzut preţurile...
Ce alt prilej mai bun si mai...indicat, mai direct este?Seaamana cu o invitatie aproape gratis de a cauta si de a cumpara OSANDA si implicit MOARTEA,intr-un cadru perfect legal, institutionalizat.
Cercetand cu ceva tristete cazul din revista presei de azi, am descoperit si alte aspecte...Daca in tarile occidentale gen Germania, Franţa, Marea Britanie sau Polonia consumul ierburilor cu efect psihoactiv a fost declarat ilegal, în România comerţul cu astfel de produse cunoaşte o dezvoltare surprinzătoare.

Numai la Iaşi, în ultimul an, s-au deschis 11 magazine care vând “iarbă legală”, câte unul în fiecare cartier al oraşului. “Pliculeţele magice” conţin amestecuri din salvie, cânepă sălbatică şi alte ierburi originare din India sau din America.
Ingrijorator sau de-a reptul penibil ca , in aceasta modernitate, de fapt o jungla salbaticita, omul sa apeleze la aceste mecanisme de distrugere in masa ce (permiteti-mi sa le aseman) cu armele biologice sau chimice...
Numai ca in Romania toata lumea nu are absolut nimic (prea BUN DE FACUT!)Acum nu o sa filozofez si o sa ma intreb retoric cu "n"-urile cauzale sau retorice ci am sa remarc un alt aspect...
Toata lumea se aseamana cu acel popor al lumii de dinaintea dreptului Noe. Toata lumea nu are griji prea mari ci ride, cinta si danseaza, intr-un soi de circ generalizat...Ba, mai mult uitatzi-va ca mai nou, in a cauta sa consumi sau sa vinzi droguri a devenit parca "o afacere rentabila" asemeni unui amarat de la butic ce incearca (si chiar reuseste sa se imbogateasca pe naivitate si curiozitatea unor fiinte slabe!)
Nu sunt chiar IDIOT , dar nici nu ma consider specialist, insa e de la sine inteles ca daca s-a ajuns ca aceste magazine (denumite Weed-shopuri, aşa cum se stiu de "profesionisti" unde sunt vândute amestecurile) sunt si functioneaza cu complicitatea acestor oameni (mult spus ce ne conduc...mai degraba spre prapastie) e de rau...
Nota Bene. Pentru mine de acum incolo JUR sa nu am de a face cu aceste stabilimente ce sunt marcate cu o frunză de canabis sau sub tot felul de nume savante pentru a machia pericolul.
Opinia mea e clara si mi-am exprimat-o...Inuman e putin zis sau spus...Ce oare sa fie? Nu vi se pare de-a dreptul criminal?
Sau trebuie sa intervina Cineva (mai devreme sau mai tarziu) si sa spuna raspicat:" Opriti-va din spirala asta dementa!"

D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu