Aceasta stire a fost preluata in intregime din Ziarul Gandul
"Patriarhia a criticat în mod voalat demersul membrului PD-L Gheorghe Flutur şi al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, Pimen, care au adus, de Paşte, Lumina de la Ierusalim în Bucovina. Patriarhia se consideră singura instituţie îndreptăţită să facă acest lucru, afirmând că, dacă alţi clerici sau credincioşi iau pe cont propriu astfel de activităţi, pot da naştere la tulburări.
“În viitor, pentru a se evita confuzii nedorite, este necesar ca acţiuni sau contacte ale clericilor şi credincioşilor ortodocşi români cu alte Patriarhii Ortodoxe să se realizeze cu binecuvântarea Patriarhiei Române, care are responsabilitatea reprezentării Bisericii Ortodoxe Române pe plan internaţional.
Lumina Sfântă trebuie să fie izvor de pace şi bucurie, nu prilej de tulburare”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost eliptic când a fost vorba să comenteze comunicatul Patriarhiei. “Noi am respectat legile canonice când am adus Lumina sfântă, am avut binecuvântarea Bisericii din Suceava. Nu cred că a fost vreo problemă. Noi am fost cu Doamne ajută şi cu inima curată”, a declarat domnia sa mr F pentru ziarul Gândul.
Comentariu personal
Competiţia pentru Lumină practic nu a avut decat ...darul de a ului asistentza
"Ceea ce Patriarhia doreşte să evite pe viitor este ca aducerea Luminii de la Ierusalim să se transforme într-o “cursă” între mai multe delegaţii. În noaptea de Înviere, două “tabere” au adus Lumină de la Ierusalim, fiecare împărţind-o diferitelor parohii.
Din partea Patriarhiei Române a venit delegaţia condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, cu un avion special din Oraşul Sfânt. Lumina Sfântă adusă de el a fost oferită la slujba de Înviere de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.
Mai mult, în toate bisericile din Capitală şi din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, preoţii au împărţit Lumina Sfântă adusă de episcopul Varsanufie Prahoveanul.
Delegaţia concurentă a fost cea din care au făcut parte preşedintele CJ Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, şi consilierul economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Cătălin Alexa. "
Comentariile mele se leaga de acesta decizie ce s-a cam lasat asteptata. Bine ca, intr-un fel aceasta "manevra" a (nu mai doresc sa-i fi pomenit numele de atatea ori) nu vor mai fi posibile atat de lesnicios!
In sfarsit,asa cum este normal , politicul nu va mai avea tangenta cu ceea ce se leaga de exprimarea credintei!
Cu aceasta speranta inchei si eu aici nu inainte de a sublinia IDEEA referitoare la un anumit aspect!
Este poate prea multă ipocrizie în ceea ce au incercat unii "baietzashi" ce au pretentzia de a fi consideratzi inteligentzi shi exprimarea unei anumite vointze, credintze adevarate!
Cea mai buna judecata a acestei imitatii de PSEUDO-CREDINTZA ramane sa o priveasca atcineva, oarecum in reluare si nicidecum retrospectiv...CA, in atare circumstantze, daca cifrele ar vorbi ar fi deranj...Nu mai vreau sa mai amintesc despre cresterea nivelului de trai al romanilor ce e egal cu...zero spre minus!
Tot ceea ce conteaza a fost bifat de aceasta conducere...Un singur aspect nu l-au considerat...faptul ca , ca si in viata, nu TOTUL se CUMPARA cu BANI si alte beneficii...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu