Translate

joi, 21 mai 2009

Uite da aici exemplu...

"Totul pentru mine, nimic pentru tine!" este sloganul electoral al unui politician din Croatia care a ales sa nu mai promita marea cu sarea, ci sa spuna exact cum vor sta lucrurile daca va fi ales.
Josko Kraljevic Risa un croat a riscat si a ramas un exemplu. De ce? El a fost sincer, si, spre uimirea multora, a ajuns in turul doi pentru primaria orasului Prozolac, informeaza Croatian Times.

Poate ca o asemenea atitudine le-ar prinde bine si creaturilor ce ne conduc... Decat sa promita de nspe ani aceleasi lucruri, nu ar fi mai usor sa spunca ca nu vor face nimic?

Ce parere veti avea daca ati auzi sau ati citi mesaje de genul..."Nu vom construi mii de kilometri de autostrada", "Nu vom mari pensiile", "Nu vom mari salariile", "Nu ne intereseaza daca ramaneti fara loc de munca", "Romania nu isi va reveni din criza curand", "Acordul cu FMI e o mare teapa", "Romania se va ingloba in datorii".Veti ramane oarecum surprinsi, stupefiati sau veti aplauda acest gest?

Un alt slogan al candidatului din Prozolac a fost "Cu siguranta va fi mai bine pentru mine, dar va fi la fel pentru voi". Spre deosebire de "Noi cu voi, ei cu ei", Sa traiti bine" sau "Romania madra si prospera", parca un pic de sinceritate nu provoaca greata sau alte forme subtile de varsaturi
Sa stie bine domnii astia care au impresia ca ne conduc si ne fac (oops ne f**k) viata mai...buna! Sunt toti atat de penibili si jalnici incat nu mai are rost sa amintesc desele "luari" de pozitie si manevre la care se preteaza!
Gestul croatului, de o sinceritate frusta m-a determinat sa exclam si sa las aici,in direct pe blog un mic comentariu, fara a fi ceva bine construit ci dorind a fi doar spontan!
Spre deosebire de aceasta adunatura de politruci(de-ai nostrii), croatii sau croatul in spetza are cuvant si simtul onoarei, atat de rar si atat de ocolit de ai nostri. Poate ca in copilarie, ei nu au servit si nu au pus pret pe asa ceva nici in educatia lor si nici a urmasilor directi...
In fine asta e o alta poveste....

Pana una alta sper sa auda bine acest punct de vedere(chit ca sunt un ignorant si un rebel) dar eu tot am impresia ca ODFATA si ODATA ei vor fi infrantzo...Nu de altzii si nici de mine ci de o instanta ce face llumea sa traiasca si Soarele sa rasar si sa apuna- Dumnezeu! Asa sa si le fie...si sa-mi fie cu iertare daca am exagerat...Cel putin sa se excluda fraza cu.." Sa traiti bine!"...Poate , cumva pe cealalta lume-acolo Sus in Ceruri , ca aici...lipsuri...
In rest nu ne mai ramane decat sa urmam exemplu...Si sa ne recunoastem in si prin el...
Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Asteptam un exemplu... si cred ca vom avea parte de el. Pentru ca ai nostri sunt in stare sa spuna orice ca sa fie alesi. Si avand in vedere ca nimeni nu mai crede in promisiuni si ideea de "trai bun", or sa inceapa sa schimbe metoda de abordare a lucrurilor, mai ales daca exemplul croatului va avea succes. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca in filmul ,,Titanic vals" e un personaj care face la fel si e ales impotriva vointei lui..Pt ca el nu voia sa fie ales a fost ovationat si sustinut tocmai pt sincerittea sa....interesant..:)
    simona

    RăspundețiȘtergere