Translate

sâmbătă, 23 mai 2009

Un imn cu multa tandrete

Autorul imnului de campanie al Aliantei DA, 1Q Sapro, a realizat melodia folosita de liberali intr-un clip electoral pentru euroalegerile din 2009.

1Q Sapro, a carui melodie "Romania, trezeste-te!" s-a indentificat cu mesajul Aliantei D.A. in 2004, a spus ca nu a compus melodia folosita de liberali in clipul "Incompetentza - Alianta Maro" din convingere politica si, de aceea, oricine ar veni sa-i ceara ajutorul cu o piesa, inclusiv de la PD-L, ar accepta "cu mare placere". "Nu am culoare, nu ma intereseaza", a punctat el.

Cat priveste campania pentru europarlamentare, 1Q Sapro a explicat: "Eu am facut doar piesa, clipul - nu am legatura cu el". "Le-am dat voie celor de la PNL sa foloseasca piesa. Ideea e ca eu cred ca sunt perceput asa cam partizan si nu e deloc asa, n-am culoare. Am facut piesa asta, au auzit-o, le-a placut si mi-au cerut voie sa o foloseasca si le-am zis ca da. La parlamentare am facut pentru PD-L. Eu nu ma consider legat de cineva politic, nu ma intereseaza lucrul asta, eu sunt artist, pur si simplu", a adaugat el.

Intrebat daca si-a rezolvat problemele financiare cu democrat-liberalii, 1Q Sapro a precizat ca situatia nu este inca reglementata.

"Cu PDL am niste probleme in continuare, cu PD-L sector 4. Au folosit 'Romania, trezeste-te!' fara sa-mi ceara acordul si mi se pare urat din partea lor, mai ales ca ei, ca politicieni, au facut legea asta si ar fi primii care ar trebui sa o respecte", a afirmat solistul.

Nu te lasa prostit de trandafiri pe 7 la votare!

seful de campanie la nivel central a PNL, Rares Manescu, a precizat ca stie de clipul care circula pe Internet, dar a adaugat ca el nu a fost asumat de la centru, ci de catre PNL sector 1.

Seful de campanie pe Capitala, Ioana Costescu, a precizat ca echipa liberalilor bucuresteni "a gasit" melodia, care le-a placut prin mesajul exprimat. "Am cerut permisiunea sa folosim aceasta melodie", a explicat Costescu, care, intrebata despre detaliile contractului, a precizat ca este un "gentleman's agreement". "Nu ne-au vandut drepturile de autor", a precizat Costescu.

In clipul care se difuzeaza pe Internet, intitulat "Incompetentza - Alianta Maro", este atacata actuala putere. "Poc, trosc, poc, buf, poc! tac-pac, unul mic, pitic si un prostanac se cearta de ochii lumii, dar fac blat sa-ti vina de hac. Dati-mi voie sa agramez doi mic si un bere care este pentru nu este care este efemere. Atentie e perdea de fum de la gratare. Nu te lasa prostit de trandafiri pe 7 la votare!", sunt primele versuri ale mesajului.

"Treaba-i cam maro dupa juma' de an cu voi!", este "refrenul" melodiei, in timp ce "personajele" la care se face referire sunt "ala mare, pe urma ala mic, pitic, ala prostanacul, agramatul". Cu toate ca nu face nicio nominalizare a vreunui politician, videoclipul ii infatiseaza pe Traian Basescu, Emil Boc, Mircea Geoana, Marian Vanghelie, Elena Basescu, dar si intregul Cabinet. Clipul surprinde combinatia culorii portocalii cu rosu, care se transforma in maro, in timp ce PD-L-PSD combinat, devine PD-LSD cu patru trandafiri.

La finalul clipului, pe ultimele note ale melodiei, PNL isi lanseaza si mesajul: "Pe 7 iunie, incepe curatenia! Pe 7 iunie, da cu mopul peste ei! Pe 7 iunie, alege competenta!".

Un comentariu:

  1. :)) nu am auzit melodia si nici nu am vazut videoclipul, dar m-au distrat versurile :))

    RăspundețiȘtergere