Lectia de sanatate...duminicala am decis sa o public, deoarece numarul persoanelor ce sufera (si de care nu trateaza prea serios problema) este in contiuna crestere!
Bineinteles, nu sunt medic, dar macar o informatie de calitate, preluata de pe unul din portalurile cu mare "trecere", cu siguranta nu strica!
Asadar, vorbind despre inima, cu aceeasi inima buna si ganduri alese va las sa lecturati!
Daca nu stiati,inima noastră este numită, pe bună dreptate, "motorul" întregului organism. Deşi nu cântăreşte mai mult de 300 de grame, ea pompează de aproape 100.000 de ori în fiecare zi şi de peste 35 de milioane de ori pe an. Într-o singură zi, sângele din corpul nostru călătoreşte aproape 20 de mii de kilometri, suficient cât să baţi drumul de la Bucureşti la Tokyo şi înapoi.
Alimente obişnuite te pot ajuta să avem o inimă sănătoasă. Cea mai eficientă dietă pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneană, spun medicii. Specialiştii adaugă că acest tip de alimentaţie este bogată în acizi graşi esenţiali Omega-3, fibre şi grăsimi monosaturate. Specialiştii în nutriţie spun că persoanele care suferă de hipertensiune ar trebuie să mănânce mai mult peşte şi să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui cu cel de măsline, pentru a prevenii apariţia bolilor cardiovasculare.
În acelaşi timp, plin de grăsimi mononesaturate, avocado creşte colesterolul bun în organism. Mai mult, acest fruct permite absorbţia altor carotenoizi, în special beta-carotenul şi lycopenul, care sunt esenţiale pentru sănătatea inimii.
Nutriţioniştii adaugă pe lista alimentelor care ne protejează inima şi fructele de pădure, precum afinele, frăguţele şi căpşunile, care au proprietăţi antiinflamatoare şi reduc riscul apariţiei bolilor de inimă. Printre legumele care ne protejează inima de boli cardiovasculare se numără cele cu un conţinut mare de fibre. Astfel, medicii recomandă păstăile, năutul şi fasolea neagră, deoarece conţin acizi graşi.
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces, internare în spital şi handicap fizic la nivelul populaţiei adulte şi vârstnice din Europa. Acestea reprezintă cauza a 42 la sută dintre decesele înregistrate în rândul populaţiei masculine şi respectiv 55 la sută din decesele din rândul femeilor din Uniunea Europeană.
Zadkielix alias D.M
Articol preluat in totalitate de pe www.gandul.info.
O duminica placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu