Translate

duminică, 6 decembrie 2009

Cateva cuvinte despre Sfantul Ierarh Nicolae


Făcătorul de minuni, Sfântul Iararh Nicolae a preamărit pe Dumnezeu prin rugăciuni, învăţături şi fapte, iar Dumnezeu l-a preamărit cu darul facerii de minuni. Dar ca toţi sfinţii, n-a folosit darul pentru sine, ci pentru cei aflaţi la nevoie şi în suferinţe. Pe bolnavi i-a vindecat, pe cei cu nevoi i-a izbăvit, pe cei învrăjbiţi i-a împăcat, ajutând pe toţi cei ce au alergat la el
De asemenea , ca si troparul ce aminteste ca a fost îndreptător credinţei" împotriva lui Arie, Sfântul Nicolae a fost si a luat si chipul blândeţii. El s-a identificat cu blândeţea şi cu smerenia.
Interesandu ma de acest minunat exemplu, am descoperit un alt amanunt!
 Un lucru deosebit de important  este faptul că în ţara noastră se află o parte din sfintele lui moaşte, şi anume mâna dreaptă!Astfel cinstita parte a Sfântului Nicolae se găseşte în biserica Sf. Gheorghe din Bucureşti, ctitoria marelui domn creştin şi mucenic Constantin Brîncoveanu.
Cu ale Sale rugaciuni sa ma ierte si pe mine nevrednicul si pacatosul rob al Domnului de toate greselile stiute si nestiute, in veci , Amin!


                                                                                      Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Iubite Mare Sfinte Ierarh Nicolae in aceasta zi sfanta a pomenirii tale, ma rog Tie, mantuieste si miluieste familia mea si neamul meu din toate nevoile si suferintele! Pazeste-ne pe noi curati sufleteste si trupeste pana la judecata Marelui Stapan; in urma caruia sa ne invrednicim cu totii a ne afla la dreapta Iubitului nostru Stapan, Iisus Hristos. Amin! Amin! Amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos ce-ai scris si ce-a comentat michaelstephan...
    La multi ani de Sfantul Nicolae, Zadkielix!

    RăspundețiȘtergere