Translate

miercuri, 16 decembrie 2009

Pastila de azi, dinainte de Sarbatori. Despre iarna...

La români iarna nu e un anotimp, ci o adevarata calamitate. Iar încălzirea globală nu e o nenorocire, ci o necesitate!
Discutand si vizionand imaginile (deja) ...’clasice” cu zapada si „nebunia” din aceasta perioada, zau ca nu mi-am dorit sa vina asa , mai repede vara!
Nu de alta, dar acum cu Sarbatorile de Craciun ce se apropie amenintator mai ca imi doream sa nu mai ploua (da, asa a fost pe aci , prin Republica lui Mazare)!!!
Degeaba parca s-a tot montat „cu sarg si spor” de catre toate primării beculeţe şi zăngănele pe stâlpii oraşelor, municipiilor şi cătunelor, nici nu apucă prăvăliile să umfle în boxe cd-urile cu de-alde Hruşcă şi să atârne globuleţe roşii ca deodata începe „iarna cea adevarata!”
Ma fericesc ca nu am prins-o in adevarata ei splendoare! Începe panarama. Abia se cern câţiva fulgi de zăpadă şi oraşele noastre se transformă în nişte insuliţe jegoase plutind în zloată. Drumurile devin capcane înzăpezite, iar tâmpitul de contribuabil înjură cu faţa luminată de beculeţele clipinc decorativ, care atârnă din stâlpul în care a proptit maşina.
Recunoasteti personajul?
Da, e romanul din fiecare din noi!
Oricum zăpada se topeşte într-o bună zi. Că nu suntem la pol. Şi atunci se poate bucura românul de gropile lui cele vechi şi cele noi. Şi se poate plimba în voie, admirând clipeala beculeţelor pe chipurile candidaţilor din afişele rămase de la campania electorală...
Nu-i asa ca va fi minunat?

Hi-hi-hi!
Zadkielix alias D.M

Un comentariu: