Translate

marți, 12 ianuarie 2010

„Cocaină” legală, de vânzare ca sare de baie

„Cocaină” legală, de vânzare ca sare de baie!
...
 Da, nici mie nu mi-a venit a crede!

Si nu e doar un simplu AVERTISMENT!
 Realitatea spune că această  substanţă periculoasă se vinde cu succes în „magazinele de vise”. „Special Gold”! Mai mult decat atata, costă "doar" 50 de lei şi duce doar către o moarte sigură!

 Să vă explic un pic...


O substanţă extrem de periculoasă, care conţine un derivat de amfetamină (drog sintetic care fa ce parte din „triada de aur”, alături de cocaină şi heroină) şi dă dependenţă foarte repede, se vinde ca... pâinea caldă în „Spice Shop”-uri sau „magazinele de vise”.
 Nu frecventez asemenea stabilimente, insă tot citind in presă, de una , de alta am priceput de ce sunt atat de prosperi asemenea oameni ce fac o adevărată industrie din aceste lucruri, extrem de nocive sănătătii!!!

„Special Gold” - „sarea de baie” ce se găseşte în sute de magazine din Capitală şi din ţară, dar poate fi comandată şi pe internet şi livrată acasă - i-a pus pe jar pe specialiştii care-i tratează pe toxicomani.

Citez:
 „Noi n-avem capacitatea să monitorizăm, dar, din informaţiile primite de la pacienţi şi de la colegii din centre de îngrijire, se vinde şi se consumă mult. Un sondaj ad-hoc între persoanele care apelează la noi arată că 90% au consumat măcar o dată «Special Gold», de Sărbători. În ţară, e consumată şi de copii”, arată Eugen Hriscu, director executiv al Alianţei pentru Lupt a Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT).

Specialistul atrage atenţia că praful se comercializează liber, fără a se menţiona gradul mare de periculozitate. La rândul lor, poliţiştii au aflat de la ziarul pe care l-am frunzărit, in format electronic-Ev.Zilei despre „Special Gold”.



Vom lua probe şi le vom analiza la laborator, dar avem nevoie de mandat pentru a intra în «magazinele de vise», aflate în curtea Ministerului Sănătăţii”, a precizat un ofiţer de la Brigada Antidrog Bucureşti.



Am aflat si altceva!
 Un reporter EVZ a mers, sâmbătă, într-un „magazin de vise” din sectorul 6 al Capitalei şi a cumpărat „sare de baie”. „Nu le am cu prafurile, sunt mai mult cu iarba. Din câte ştiu, tragi pe nas”, ne-a dat indicaţii vânzătorul, după ce am plătit 50 de lei pe 0,25 grame de praf alb, cristalin, „nerecomandat consumului uman”.



Adicţia se instalează repede, pericolul de moarte e mare. Consumatorii au perioade lungi în care nu dorm, nu mănâncă. Intoxicaţi, sunt agitaţi, după ce trece efectul, sunt epuizaţi fizic şi psihic. Au aspect răvăşit, sunt palizi, slăbesc şi zece kilograme în câteva zile. Au impresia că au gândaci pe sub piele, se scarpină, se taie, îşi fac răni”, explică Hriscu.



„Vă distrugeţi în mod barbar!!!”


E un drog ilegal cu mici modificări moleculare, ca să nu se regăsească pe lista de narcotice. Nu băgaţi prostiile astea în voi, vă distrugeţi în modul cel mai barbar!”, conchide o narcoamană, care spune că a renunţat la „Special Gold” după trei săptămâni de chin.













Atacă inima şi creierul



Sare de baie cu aromă de fructe de mare, având în compoziţie vitaminele C şi B6, cofeină, minerale şi amino acizi - asta scrie pe ambalajul „Special Gold”. În fapt, „sarea de baie” conţine, între altele, mephedrone, care, prizat sau injectat, are efecte asemănătoare cu ale metamfetaminei.



Numită şi „mama drogurilor”, metamfetamina (o formă de amfetamină) are un efect de trei ori şi jumătate mai puternic decât cocaina, duce rapid la dependenţă, atacă creierul, inima şi rinichii. În cantităţi mari, poate duce şi la deces.


                                     Zadkielix alias D.M

Un comentariu: