Translate

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Stiri de vreme geroasa din Dobrogea



În ciuda celor -12 grade Celsius şi a vântului tăios ce bate dinspre mare, o mulţime de temerari au ieşit ieri la o plimbare pe faleza acoperită de zăpadă îngheţată, acompaniaţi de pescăruşii zgribuliţi de frig. Clădirea impozantă a Cazinoului, rece şi cenuşie, contrasta puternic cu albul zăpezii.


În schimb, restaurantul de pe faleză, plin deopotrivă de tineri şi vârstnici, îi îmbia pe temerarii care înfruntaseră gerul la un ceai sau o cafea fierbinte. O mulţime de tineri se fotografiau de zor, rezemaţi de balustrada falezei, lângă ţurţurii dantelaţi ori printre stabilopozii de la baza Cazinoului.

„Îmi place mult să mă plimb pe faleză în această perioadă a anului, decorul este fantastic. Am înţeles că va fi şi mai frig, aşa că nu e exclus ca în acest weekend să vedem apa mării îngheţată, aşa cum a fost în urmă cu cinci ani”, spune un constănţean ieşit la plimbare pe faleză.

Bărbatul e contrazis imediat de nişte marinari: „Marea îngheaţă doar când este foarte calmă. Dacă va fi şi mai frig e posibil să îngheţe, însă numai la ţărm, nu ca atunci când am mers pe gheaţă şi 2 kilometri în larg”.

În schimb, au îngheţat lacurile Tăbăcărie, din Constanţa, şi Siutghiol, din Mamaia. Mai mulţi pescari profitau de vreme şi dădeau la copcă, la 500 de metri în larg. Aşteptând să tragă peştele, ei se încălzeau dându-se pe gheaţă, sub privirile speriate ale celor ieşiţi la plimbare pe marginea lacului.

Autostrada Soarelui, închisă

Din cauza viscolului, Autostrada Soarelui a fost închisă parţial. Conform autorităţilor, tronsonul între Fundulea şi Feteşti a fost închis circulaţiei, în jurul orei 21.00. Autorităţile au spus că traficul va fi redeschis atunci când condiţiile meteo vor permite acest lucru şi le-au recomandat şoferilor să folosească ruta DN3-DN3A.

Preluare ziare.com

Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Poate am sa vad si eu Avatar atunci.
    Am sa te rog sa te alaturi si tu acestei campanii ,desigur daca vrei.
    SMS 890 pentru 2 euro fără TVA, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, valabil în perioada 15 ianuarie – 15 martie 2010-Campania „Din inimă pentru copii”
    Mai multe detalii pe blog .

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ti-a placut....
    e doar inceputul...
    iar "umbra....ce e umbra? daca nu fiica luminii".l.blaga

    multumesc!

    RăspundețiȘtergere