Translate

marți, 26 ianuarie 2010

De sezon si din s(tr)essiune




"In toate universitatile de stat din Romania nu se va mai sustine sesiunea de iarna", declara pe un ton ferm un oficial al Ministerului Educatiei.



 Stire cu valoare de minim adevar :)) :))

                    Comentariul meu exhaustiv si profetic



Wow! Mai sa cad in genunchi si sa cred ca aceasta bomba nu e decat una adevarata!Vestea vine ca o  uriasa surpriza pentru unele cadre universitare care acum sunt puse in situtatia  penibila de a sta si a-si justifica "maretele" salarii!
Cum altcumva?
 E de-a dreptul ingrat in a fi nevoiti sa isi plateasca singuri toate creditele( nu va ganditi la studenti oare, la "viitorul tarii"?)
Mai ca-mi vinesa cred ca acesti oameni sunt in fata momentului in care  incearca in plina criza sa razbata prin ger (ca toti ceilalti), fara a mai face necazuri unuia sau altuia!
 Mai rau, de atat chiar nu se poate!Mai bine nu se vrea!
 Realitatea o mistifica toate acele  voci ce declara cu tarie vor organiza "greva spagii", refuzand sa accepte orice fel de atentie pana cand nu se va resustine sesiunea.

 Va inchipuiti atunci comedie?Parca le si pot vedea fetele translucide, asudate, racnind in fata Ministerelor Invatamantului, Culturii, avand pancarte (" Noi vrem sa muncim si sa gandim!" sau " Taiati-ne  toate salariile !"si Reduceti analfabetismul cu talent!Ca suntem un popor eminent!"....) bilingve  si asteptand urmatoarea luna cu bucurie si extaz ca in acea clipa 'de aur", antologica a primirii tuturor beneficiilor transpuse, implementate in castigurile salariale inexistente!


Cativa sustinatori ai acestui demers ar trebui postati inca de la primele ore ale diminetii in fata Palatului Cotroceni, cu speranta de a obtine o audienta cu aceste personaje ce ne vor binele si nu prea ii intelegem. Altii ar trebui sa formeze cozi mari in jurul primariilor, televiziunilor si posturilor de radio.
 Cu toate acestea, Ministerul Educatiei va ramane ferm pe pozitie. Intr-o sesiune extraordinara a Comisiei de Educatie Superioara, fiti siguri ca in prezenta reprezentantilor profesorilor si ai studentilor (tinuta cu usile inchise, desigur, dar cu geamurile larg deschise) se va lua hotararea de a sustine tinerii afectati de aceasta criza printr-o alocatie lunara de 500 lei si o reducere de 80% la achizitionarea oricarui sortiment de bere,  pufuleti si seminte prajite!

De asemenea, cadrele universitare protestatare vor primi toatefonduri pentru a-si perfectiona studiile pedagogice la universitati de renume din Bulgaria, Georgia, Etiopia si Bangladesh si, pentru cei mai merituosi, o bursa completa pentru un doctorat la Universitatea Spiru Haret din Zulu-Zulu,teritoriu separatistilor canibali aborigeni.


De cealalta parte, studentii se pot declara mutlumiti de rezultatul negocierilor. "Acum avem si noi timp de a invata ceva cu adevarat", vor spune voci ale tinerilor, in timp altii,sub protectia anonimatului dobandit pe Twitter, Facebook sau Messenger, vor  declara cu multe lacrimi in coltul ochilor ca "le va fi mila de unii Domni Profi. Le va fi greu, fara noi nu ar fi reusit atat de multe".


                                                                    Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu