Translate

miercuri, 17 martie 2010

Circ si ...putina paine

În toată lumea politica înseamnă şi show. Sau pâine şi circ, cum ziceau strămoşii romani ce au inventat aceasta notiune.Vedeţi dvs, în înţelepciuniea lor romanii au pus pâinea prima chiar şi în această expresie peiorativă folosită pentru a reproşa lipsa de interes a politicienilor pentru problemele mai complexe.

Revenind la zilele şi meleagurile noastre, situaţia e puţin mai complicată dar mult mai gravă. Ni se servesc probleme aparent complexe şi importante pe post de circ şi se uită de pâine.

Memento!
Fostul partid dictatorial a ţinut alegeri democratice şi îi reproşează partidului care a fost votat pentru că e democratic şi a ajuns la putere cu ajutorul dezertorilor din fostul partid dictatorial că e, (aţi ghicit), dictatorial. Partidul care a luptat mereu împotriva dictatorilor tocmai şi-a ales un dictator preşedinte pentru a lupta democratic împotriva dictatorilor din celelalte partide.



Acum,prezidentul ce are statut de DICTATOR al partidului democratic şi preşedintele democratic al partidului dictatorial se luptă pentru titlul de lider al opoziţiei. Preşedintele ăl mare, al tuturor românilor, care deşi acuzat de apucături dictatoriale a demonstrat în alegeri că e mai bun decât ceilalţi încearcă la TV să demonstreze că ei mai bun ca ei. În vorbe, în replici acide, în replici şucare, în tratate, în ce vrea el.


Interesant, nu? Complex, subiecte importante, vorbim de dictatori, de democraţie, de Constituţie. Aiurea, circ!



Avem nişte probleme pe care le ştim toţi şi recunoaştem că trebuie să le rezolvăm: economie, educaţie, sănătate, transporturi. Au cele trei mari partide câte trei soluţii diferite pentru aceste domenii? NU! Are rost să vorbim de blocaj instituţional pe soluţiile la aceste probleme? NU, blocajul instituţional e pe împărţit.......puterea!



Dacă partidele tot nu au soluţii diferite pentru aceste probleme mă gândesc că i-am putea forţa cumva să le rezolve prin consens, mai ales că de fapt pe ei nu-i interesează. Să lucreze împreună sub presiunea societăţii civile pentru a rezolva probleme punctuale.  Adică pâinea. Şi să le rămână lor circul cu împărţitul ciolanului.

Totuşi, nu am uitat ceva? A, da, pâinea! Nu prea mai este...se imparte cu portia...

  Urat acest tablou, insa am dorit sa-l creionez, nu din dorinta de a-l omagia ci de a trage inca un strigat ca de ..."semnale de alarma" sunt satul!


                                                                       Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. Asteptăm date concrete, nu doar poveşti. Pe urmă vedem dacă şi a cui escrocherie este…
    Sa intram in randul lumii? Pare cam neprofesional mai ales pentru un simplu blogger ca de-alde tine ce comentezi usor iritat aproape orice...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragut articol! Si mie mi-a placut mult despre ce anume ai postat. Incearca sa fii tu insuti! In ceea ce priveste titlul, cred ca varianta corecta ar fi fost un pic mai intepatoare cu "Cic curat", nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  3. tipic pt politica romaneasca..

    Petre Tutea: geniu filosof sau boshorog beshinos? Detalii la mine pe blog..

    RăspundețiȘtergere