Translate

luni, 19 aprilie 2010

Fotografii spectaculoase cu vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda

Intens mediatizata eruptie a vulcanului islandez Eyjafjallajokull, care a dat peste cap aproape tot traficul aerian din emisfera nordica a planetei, a rezultat in periculoase cantitati de cenusa si fum lansate in atmosfera, probleme serioase pentru calatori dar, trebuie spus, si intr-o frumusete naturala neasteptata. Eruptia a cauzat un nor de cenusa pana la altitudinea de 6.000 de metri, care s-a extins deasupra multor tari si a intrerupt traficul aerian din Europa dar si din alte parti ale lumii.
  
Cenusa are abilitatea de a defecta motoarele avioanelor, un inconvenient care a fortat sa ramana la sol zeci de mii de pasageri. In plus, nu se poate face o predictie argumentata referitor la momentul disiparii cenusii si transformarii spatiului aerian intr-un mediu sigur pentru aparatele de zbor.
Totusi, in paralel cu neajunsurile grave cauzate de eruptia vulcanului islandez, fenomenul va lasa in urma, exceptand incurcaturile, si niste fotografii uluitoare, imagini rare si valoroase, care atesta forta si frumusetea naturii, rezultatul vizual fiind un spectacol fantastic.



                                     
                                Sursa
http://descopera.ro

                                                      Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Imi amintesc de o emisiune de la TVr din urma cu multi multi ani, "Spectacolul lumii" se numea si cred ca era prezentata de Ioan Grigorescu. Spectacolul naturii e fantastic, al lumii in genere e artificial.

    RăspundețiȘtergere