Translate

luni, 26 aprilie 2010

Reusita memorabila- dubla "foarfeca" in campionatul argentinian, editia 2010

De la execuțiile extraordinare ale lui Pele ori Cruyff, la incredibilul slalom al lui Maradona printre jaloanele engleze la Mondialul din  86, la mai recentele reușite ale lui Romario, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Ronaldihno ori Messi s-au văzut multe goluri memorabile. Chiar și Hagi a punctat de câteva ori pentru istoria fotbalului (de la golul cu care a deschis balul cu Columbia și până la reușitele de la mijlocul terenului din perioadele Real Madrid și Barcelona).




Periodic s-au făcut clasamente și top-uri cu asemenea reușite și mai de fiecare dată preferatul microbiștilor și/sau specialiștilor a fost altul. Ei bine, după jocul Gimnasia La Plata – Boca Juniors (1-0), din prima ligă argentiniană, Apertura, competiția rămâne deschisă doar pentru locul II. Nu doar că golul a venit ”din foarfecă” (o bijuterie care oricum are obiceiul să arunce tribunele în aer), ci, mai mult, procedeul a fost executat, simultan, de doi jucători ai echipei gazdă, Sebastian Romero și Marco Perez. Cum ar veni, un fel de ”foarfecă dublă”!



Desigur, specialiștii și experții s-au aruncat să analizeze și să mărunțească imaginile precum la foto-finișurile de la cursele de călărie, ciclism ori în probele de înot. Și au stabilit ei că, deși ambii jucători au lovit balonul, Perez ar fi făcut-o decisiv (deși nu-mi dau seama ce or fi înțeles prin ”decisiv” – primul? al doilea? mai tare?). Jurnaliștii de la Eurosport nu au fost însă de acord cu această analiză și i-au creditat atât pe Perez, cât și pe Romero cu golul.



Priviți și d-voastră imaginile (primul minut al înregistrării) și spuneți dacă are importanță stabilirea autorului (uneori mai le dai dreptate și celor de la ”The Sun”, cărora li se atribuie celebra frază ”Nu lăsa adevărul să distrugă o știre bună!” .



 Oricum e o reusita memorabila!

Dar de aceasta, ce parere aveti?Zlatko Junuzovic de la Austria Viena a reusit sa inscrie dintr-o super foarfeca in partida castigata de echipa sa cu 5-1 pe teren propriu cu Mattersburg 1





                         Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu