Translate

vineri, 30 aprilie 2010

O finala inedita in Europa League

Finala putin scontata in Europa League, unde toti specialistii pronosticau un ultim act Hamburg-Liverpool. Fulham si Atletico au facut doua meciuri absolut nebune si au smuls in-extremis calificarea.


Hamburg a ratat şansa unică de a juca finala Europa League pe propriul teren şi englezii de la Fulham au obţinut o calificare de vis în ultimul act al competiţiei. După 0-0 în tur, a fost nevoie de o nouă revenire spectaculoasă la Londra, la fel ca acelea reuşite în faţa lui Şahtior Doneţk sau Juventus Torino.



Cele doua formatii vor juca cu trofeul pe masa, pe 12 mai, in finala de pe AOL Arena.Micuta grupare din nord-vestul Londrei a facut istorie in acest sezon de Europa League. Englezii au scos, pe rand, pe Sahtior, detinatoarea trofeului, pe Juventus, rasturnand incredibil un 1-4 la general si pe Wolfsburg, campioana din Bundesliga.



Asta seara, elevii lui Roy Hodgson si-au desavarsit opera; dupa un 0-0 eroic in turul semifinalei cu Hamburg, englezii au reusit din nou sa rastoarne rezultatul si sa se impuna cu 2-1, dupa ce au fost condusi de nemti.

 Liverpool pornea returul cu Atletico, de pe Anfield, de la 0-1, golul lui Forlan, din tur, facand diferenta in partida de la Madrid. Fara varful de lance Torres, accidentat, Benitez l-a trimis pe Kuyt in coasta apararii adverse, olandezul fiind sustinut de Gerrard.




“Cormoranii” au inceput destul de prudent partida, preferand sa nu se arunce spre poarta lui De Gea. Primele ocazii au venit la jumatatea primei parti, atunci cand, la interval de doua minute, Kuyt si Aguero au ratat doua sanse importante. Finalul de prima repriza a adus exact ce asteptau fanii din orasul Beatles-ilor. Benayoun a scapat de adversarul direct, a centrat si Aquilani a reluat imparabil din interiorul careului: 1-0 pentru Liverpool si avantajul spaniolilor fusese anulat.



De la agonie la extaz, asa au trait fanii “los colchoneros” ultima jumatate de ora a acestei duble de foc. “Cormoranii” au punctat prin Benayoun, cel mai activ jucator al englezilor, dar “bestia nera” Forlan a infipt cutitul in inima suporterilor de pe Anfield, ducandu-si echipa dupa 24 de ani intr-o finala de cupa europeana.

                                                                         Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu