Translate

luni, 7 mai 2012

Barfe analizate de mine


....
Oimagine a unui apus de soare, pastrata de mine de cativa ani... I
nainte de a trece la subiect va rog sa o priviti atent! DACA LA FINAL VETI REVENI LA EA INSEAMNA CA TEXTUL E DOAR O SIMPLA SUPOZITIE!
:)
Si acum, in aceste vremuri in care trecem la alt anotimp automat avem de ales!In a gandi sau a merge automat inainte, oarecum programati! 
Textul meu poate sa va sensibilizeze sau...nu! Insa nu consider ca ar trebui sa o luati ca o simpla parere ! Nici ca o eventuala rezolvare! 
Si,chit ca e legata de prezent si de viitor, as dori ca sa nu ignorati si ninfluenta aceasta a politicului! Atentie mare! Nu politizez si nicidecum nu este o analiza acida!
... 
Preocupat de o ieşire la vârful piramidei şi nicidecum de aplanarea momentului de şoc în care a trecut de la promisiuni vagi la chestii concrete, premierul cu alura de Batman(să mă iertaţi dacă exagerez)-Victor Ponta nu a explicat foarte clar de ce a decis să împartă creşterea salarială a bugetarilor în două tranşe, opt la sută acum şi restul la toamnă.
Foarte probabil că, oameni mai de grabă furioşi pe guvernanţii de ieri decât înţelegători cu guvernanţii de azi, bugetarii nu vor avea totuşi prea multe proteste legate de această eşalonare. Da, era promisă o creştere imediat şi cu 15%, dar cine a suportat doi ani cu salariul tăiat, va mai suporta şase luni, iar algoritmul Sistemului va funcţiona asemeni unei oferte electorale de nerefuzat (naivilor….)
Totuşi,în forul meu interior şi nicidecum în niciun fel de exerciţiu al vreunei logici, tehnica deosebit de parşivă a  eşalonării nu a fost explicată şi poate ar fi meritat, căci ar fi fost o decizie bună.
Prima întrebare ce o ridic asemeni unei mingi la fileu se leagă de faptul palpabil (sau cel puţin afirmat) al acestei mult trâmbiţate a celri de-a doua creştere de salarii, prevăzută pentru la toamnă ce depinde sau nu de evoluţia economică de până atunci. Logic aşa ar fi să fie, dar cred că răspunsul pe care monsenieur Ponta l-ar da este NU, nu depinde. Asta ar veni firesc pe scenariul ce vine oarecum logic al punerii mânii pe ciolanul puterii de către aceşti indivizi.
Totuşi, premierul Ponta nu poate spune nici că majorarea din toamnă se va face şi dacă moare lumea şi să vedeţi de ce.
Să mergem pe scenariul negativ în care economia nu poate aduce bani suficienţi pentru a susţine a doua creştere de salarii. De unde va lua atunci guvernul Ponta bani la toamnă??? Cel mai probabil îi va împrumuta…. Dar dacă o va face atunci, sub presiunea unei cheltuieli iminente, băncile vor profita şi vor împrumuta guvernul mai scump.
Din principiu ADMIT CA este o prostie să te împrumuţi ca să măreşti salariile. Salariile trebuie mărite….Totuşi dacă anii electorali oricum nu au nicio logică în România, măcar să nu facem prostia de a crede că la finalul lui 2012 chiar vine FERICIREA. Să ne mai dăm noi ca ţară o şansă şi pentru 2013.Asa, simplu!
  
        
                      Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. An electoral ce sa ii faci..... si cand te gandesti cati or sa pice prostiti ca mustele....sfatu meu ...invatati fratilor imnul altei tari si acolo sa va duceti nu ca in alta parte e mai bine dar in alta parte se fura mai cu obraz:)

    RăspundețiȘtergere