Translate

joi, 3 mai 2012

Importanta vinului rosu

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit secretul longevităţii „ascuns” într-un ingredient al vinului roşu.
Pana aici nimic nou, nimic iesit din tipare!


Insa, ma intreb trebuia sa treaca atat timp ca sa se confirme?
Binmeinteles, din modestie si mai ales din fina curtoazie ma voi limita la un spasmodic "bravo" adrfesat acestei caste de "privilegiati ai soartei" ce ne considera naivi si total neconectati...
Insa, revenind la subiect trebuie sa va spun urmatoarele.
Acel ingredient miraculos poartă denumirea de resveratrol şi se crede că are proprietăţi anti-îmbătrânire şi chiar capacitatea de a lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.
Imi aduc aminte acum de acel verset din Vechiul Testament, din Psalmii lui David..." Si vinul veseleste inima omului!" Cat adevar...Insa David nu a apelat la asemnea experimente ce practic nu-si mai au rostul!
  Acum, în urma acestor  studii de laborator, oamenii de ştiinţă spun că s-au convins că resveratrolul creşte nivelul energiei din organism.
Cercetand cu un oarecare interes am ajuns la concluzia ca ingredientul minune va fi cautat de toti cu o fervoare de nedescris!
Insa...de-acum intervin si undele de scepticism, specific acestei caste. Una dintre ele se refera la faptul ca incredientul pare să aibă efect doar în prezenţa genei SIRT1, care este cheia longevităţii şi a energiei.
Si, ca sa nu dea gres, acesti semeni de-ai nostrii au  demonstrat că reservatrolul îmbunătăţeşte starea de sănătate a şoarecilor hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi, crescând durata de viaţă a acestora.
Hmm...Si, cat de diferiti am fi oare? Sau au ajuns la o asemenea revelatie incat , in ierarhia lor soarecii, cobaii si oamenii ar urma in lantul trofic?
Revenind cu picioarele pe pamant si eliminand sarcasmul (sa ma iertati daca ati fost lezati), tot acesti baieti descurcareti s-au lovit de o anume contoversa  legata de efectele reservatrolului...
Credeati ca am fi scapat de banuieli, de temeri?
Ei chiar merg hotarat mai departe, in sensul ca vor să dezlege misterul ingredientului din vinul roşu şi  sunt fermi pe pozitie afirmand că sunt foarte aproape de crearea unui medicament care ar reprezenta echivalentul beneficiilor aduse de 8.000 de sticle de vin.
Wow...asta da cifra! Oare e capabil careva sa ingurgiteze o asemenea cantitate intr-o viata?

Stau si ma minunez si ma intreb asa...un pic anacronic..."Medicamentene trebuiesc oare?"
 În fine...,daca  resveratrolul nu prea are însă efectul dorit!
Pana la o noua cercetare va mai trece o perioada de timp! ASTFEL că specialiştii , CU SIGURANTA vor caută o moleculă care va imita efectul resveratrolului.
 Astfel de compuşi ar putea constitui baza unor viitoare medicamente menite să extindă durata de viaţă.
Macar atat...daca tot ne doresc binele sa LUCREZE pentru el!
 DACA NU MA CREDETI, accesati acest link! V-am convins?

        Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Deci pe scurt s-au gandit ei sa faca cercetari sa asigure lumea de un lucru deja stiut de pe vremea romanilor si anume ca vinul are efect anti oxidant si ca are si rol benefic cardiac si apoi au zis sa facem ca sa fie bine facem si o pastiluta pac pac ca sa nu ne fie rau :))

    RăspundețiȘtergere