Translate

marți, 1 septembrie 2009

1 E Criza E Septembrie doar

Septembrie a debutat! Nu cu ceva spectaculos ci cu ceva banal...Povestea e una obisnuita, an de an acest anotimp rimeaza cu eforturi de a ne...educa sau a mai
avea cate ceva acces in educatie...Ca doar "toamna se numara...bobocii!"
Eh, ca tot veni vorba de asta,mai jos e scrisa printre randuri parerea mea despre...Suntem sau nu o tara libera, eu ma exprim! Asa cum vad, asa cum simt!
Despre cultura nu mai am tupeul de a mai pomeni, deoarece cred ca as fi doar o alta specie ridicola ce incearca sa "faca valuri" asa ...degeaba!
Nu imi doresc acum sa va intristez sau sa va alung buna-dispozitie! Dimpotriva, toata aceasta acumulare de bine, de energie pozitiva din aceasta vara ar trebui sa "imi fie un aliat" si, glumind putin sa-mi ajunga cat mai mult!
Dar,asa precum stiti numai Sistemul si Oamneii Alesi si Zelosi sunt apreciati si au avantaje (de orice natura) si nicidecum "comentatori" sau.."latrai" ca subsemnatul!
Dintotdeauna oamenii au avut mai mult timp liber decît raţiune, vreme pe care nu au "apreciat-o" decat in momente de greutate fizica!
De ce ar fi acum altfel?
Din punctul meu de vedere, usor mai derutant, cred ca limitarile Sistemului, cele 10 zile in plus, la prima vedere ar fi palme adresate (pe nici un temei) tuturor bugetarilor aflati in execrcitiul invatamantului. Si , pe buna dreptate, acesti oameni ce "gandesc " si isi bat joc de demnitatea altora invocand bugete de austeritate, saracie si inevitabil Criza , sunt mai degraba ei fricosi si plini de crize. Motivul real de a se supune unor limitari, numai de a "ajunge " Invatamantul in colaps , aproape ca si un muribund il desavarseste aceasta adunare de hiene mascate sub intentii de "impaciuitori" si de " sfatuitori" de taina ....
aiurea căutîndu-se la cap ci au folosit-o inventînd o grămadă de lucruri care de care mai tîmpite şi lipsite de sens.


De la construirea acestei probleme si pana la izbucnirea acestei epidemii de austeritate (oarecum motivate de Criza) nu mai ramane decat un pas. Acela de a ceda
pentru dieta bogată în proteine de natură umană a zeilor ce ne conduc si pentru locurile lor de a sta fara de nici o treaba....
Nu-i asa ca omul, măsura tuturor prostiilor lumii, a continuat mereu să se surprindă într-un mod cît mai neplăcut şi mai grotesc cu putinţă?

Astăzi, cînd tehnologia ne-a eliberat şi mai mult mîinile şi mintea, avem nu doar mai mult timp dar şi mai multe mjloace pentru a ne face viaţa mai plină de adrenalină, de suspans şi de groază.
Insa in aceasta stare de fapt din Mania cu Ro cum altfel s-ar explica fabricarea, de-a dreptul ca la nebuni, a tot felul de producţii catalogate "horror" în care doar toti sau marea majoritate are de suferit!
Sau sa ne spuna odata si odata, fara a ne tine "ca magarul in ceata" ca nu mai e nevoie de noi si...doar sa ne respecte nebagandu-ne in fata . Ca doar acest circ jalnic nu imi alina vreo rana sau ma face sa ma binedispuna, cand le observ moacele hade si expresiile de-a dreptul pulverizator de fatarnice cand "una spun" si Alta fac", in sensul ca " ei se lupta pentru viitorul tarii..."
Sau e asemeni aceluia care atunci cînd da bani pentru a-i mări pulsul şi a-i "frăgezi" neuronii cu minciuni si povesti despre " criza" sa ne impuna sa si acceptam fara de alternativa?
Mai bine si-ar vedea in continuare de planul lor marsav de a distruge orice urma de educatie, cultura sau arta nemaifiind domenii de interes national!!!
Sau sa se transforme in specii anume create în care strigoi descompuşi şi veşnic lacomi sa se simta bine....

Le urez doar sa li se termine "benzina" si ..."ideile" de-a dreptul puturoase!
O sa ma rog Bunului Dumnezeu ca sa ma tina in forma mentala, dar si
într-o excelentă formă fizică,astfel incat sa nu ajung "virusat" sau vreo unealta in planurile lor "etapizate" si "ierarhizate"....
Indraznesc sa cred ca acestea sunt doar unele mici convulsii ale unor anumite cercuri in care politrucii actioneaza "cu indarjita frenezie" si incearca sa smulga şira spinării ghinioniştilor aflaţi la locul nepotrivit într-un moment cît nu se poate mai prost...
Observati doar ca mai peste tot , aceste domenii sunt privite ca Cenusarese si doar investitiile si lucrurile palpabile le "fac cu ochiul" acestor balauri super-tehnologizaţi dar cu grave probleme de a intelege sau de a fi ...oameni!
Si uite ca pe final am sa lansez si o problema, de fapt o intrebare de-a dreptul obsesiva:" Cat sa mai reziste aceasta Mafie?"
Dar nu vreau sa-mi imaginez acel moment! Ca doar ar fi un paradox care ar ridica ceva semne de "mult ma mir si mult ma intreb" vis-a-vis de discrepanţa dintre ei si ...restul, cei ce sunt inclusi si sunt priviti doar ca niste marionete sau ca niste salahori....
Pana atunci nu mai are rost sa va ganditi prea mult la ei, deoarece nu mai merita nici atat! Mai bine ar fi sa rezistam si sa avem acea stare de bine ce o tot invocam la debutul acestui articol!
Sau v-ati dori niste proprietăţi terapeutice care să vindece atatea si atatea amagiri si "amintiri ale trecutului" ce leaga notiunea de Stat cu notiunea de Invatamant si...Educatie?
Insa, nici acum nu sunt sigur ca aceste ecouri vor avea raspuns, din simplul fapt ca lumea nu -si mai doreste mai nimic sau nu are forta sa -si exprime punctul de vedere...

Zadkielix alias D.M

4 comentarii:

  1. Intr-o zi toate efoturile noastre de a tine calea corect ne vor fi rasplatite, Danielix, de asta sa fii sigur:)...asa ca ramanem ca de obicei, pe baricadele ratiunii si sufletului nostru...respect si bafta multa colega:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dezamagit esti de la varsta asta..
    Ce baiat dezamagit de viata!
    Mai bien te-ai trezi , creatura ce esti, ca doar nu e sfarsitul Lumii!!!
    Itzi transmit cate ceva "speranta" din partea prietenilor tai de la...Camasule Verzi ce te monitorizeaza in fiecare clipa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa taci din gura Imperatorix ca esti doar un latrau!!!
    Zadkielix scrie adevarat si atat de emotionant incat, de multe ori ma gandesc ca el are dreptate si atunci cand glumeste!
    Respectele mele Zadkielix si...nu te infricosa de asemnea elemente ca Imperatorix!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai linistit ca nu vei ajunge " "virusat" sau vreo unealta in planurile lor "etapizate" si "ierarhizate"...."
    Noi ne hotaram singuri cum ne traim viata. Depinde de noi sa fim fericiti sau nu, sa alegem ce este mai bun din viata, sa dam laoparte ce nu ne place si sa ignoram lucrurile urate.
    Asa ca nu te mai stresa pentru cei care "ne conduc" cum spui tu... Ei nu iti ordona tie deciziile si nici fericirea. Numai tu poti face asta.

    RăspundețiȘtergere