Translate

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) editia 2010

     
Aflata la a treia editie, BSDA este organizata cu sprijinul Ministerului Apararii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Transporturilor, Agentiei Nationale de Control al Exporturilor si Serviciul Roman de Informatii.


 Principalele atractii la expozitia de armament Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) din 2010, programata intre 13 si 15 aprilie la Bucuresti, vor fi show-urile aviatice ale avioanelor MIG 21 Lancer si IAR 99, rapelurile din elicoptere si demonstratiile antitero ale SRI.



  Potrivit organizatorilor, la expozitia organizata la Romaero Baneasa sunt asteptate sa participe peste 180 de companii din 17 tari.


  Evenimentul va cuprinde demonstratii live ale tehnicilor moderne de aparare, anti-terorism si securitate sustinute de organele ministerelor competente din Romania. Demonstratiile vor include interventii rapide, interventii ale trupelor speciale anti-terorism, rapel din elicoptere, exercitii ale fortelor terestre si ale Grupului Special de Interventie si Protectie, Serviciul Pirotehnic, Politiei de Frontiera si SRI.



  Ceremonia de deschidere va cuprinde o demonstratie de zbor a MIG 21 Lancer. In plus, Fortele Aeriene Romane vor avea in display aerian si static avionul de antrenament si de atac IAR 99.



In cadrul expozitiei va fi prezentata si aeronava C-130 "Hercules", folosita de Ministerul Apararii pentru transportul trupelor si tehnicii in teatrele de operatii externe. Fortele Terestre Romane vor prezenta tehnologii de "Comanda si Control" folosite in prezent de trupele romane in strainatate.


 In plus, in acest an, Eurocopter isi va expune gama completa de elicoptere. Tot la aceasta editie a expozitiei va participa si consortiul EADS, una dintre cele mai importante companii producatoare de echipamente de aparare si aeronautice.



Pentru prima oara in Romania va fi prezent Otokar, principalul furnizor de vehicule tactice si blindate 4X4 al Armatei Turce. De asemenea, va fi prezent grupul Bumar, cu cele 19 companii poloneze de productie si comercializare pe care le inglobeaza. Grupul Bumar este specializat in munitie, radare, rachete si armuri.



Alti producatori internationali care vor participa sunt Kongsberg Defense& Aerospace, principalul producator norvegian de torpile, Aeromaritime Systems Bau, furnizor de tehnologie de comunicatie pentru 34 de flote ale lumii, si Glock, fabricantul austriac al pistoalelor fortelor de ordine.



O reprezentare importanta la BSDA o vor avea firmele americane: Lockeed Martin, producatorul avioanelor F-16, si Raytheon, cel mai mare producator de sisteme centrate pe retea si tehnologie ISR (Inteligenta, Supraveghere, Recunoastere) si un important producator de rachete defensive.



 Acest articol a fost scris, la sugestia unei colege, ce a muncit multe saptamani la organizarea, in detalii, profesionist a acestei desfasurari de forte! Mentionez ca cea mai mare parte din informatiile prezentate sunt preluari! Insa, am dorit sa promovez, si aici, in acest mediu virtual acest eveniment cu adevarat de gala!

Pe final, mai am de scris doar o ultima idee! Multumesc frumos d-ra, atat de sfat cat si de invitatie ce, voi incerca sa o onorez!
 Mentionez faptul ca si eu, sunt prins zilele acestea cu niste activitati destul de importante, inclusiv sustinerea unui recital de 2 ore si ceva in Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti...
 Bineinteles, cei ce doresc sa ma vizioneze sunt invitati, miercuri, incepand cu orele 16 00, in locatia mai sus mentionata!
 Garantez spectacol!

 Toate cele bune si sa auzim numai si numai de bine!

                                                                                             Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. poate vom invata ceva din tragedia polonezilor si nu vom mai cumpara vechituri pt a ne dota fortele armate...desi parca s-a hotarat ca o sa luam F-16 Block 30 la mana a doua...naspa..


    te astept la mine pe blog unde discutam Bilantul luptelor milenare anti coruptie ce tot au loc de 20 de ani incoace in tzara asta mioritic de damboviteana ....

    RăspundețiȘtergere