Translate

sâmbătă, 1 mai 2010

1 Mai-o "sarbatoare"

 E limpede! NU MA INSCRIU PRINTRE CEI ce serbeaza sau vor serba aceasta inventie!
 Putina istorie un pic nu strica...
În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.



În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autorităţile organizau manifestaţii uriaşe pe marile bulevarde, coloanele de muncitori în ţinute festive fiind nevoite să scandeze lozinci şi să poarte pancarte uriaşe. După 1990, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectându-se cu mâncărurile tradiţionale: crenvurşti sau mici şi bere.

Ziua de 1 mai este numită "sărbătoarea celor ce muncesc". Trimiterea de-a dreptul veninoasă, care se face mereu în subsolul însângerat al tuturor regimurilor discreţionare ce au confiscat această sărbătoare, este la adresa celor care nu se supun acestei definiţii.Dacă majoritatea nu muncesc, spune trimiterea criminală făcută printre rânduri, nu sunt "ai noştri, dintre noi, pentru noi" şi ca atare orice măsură luată împotriva lor poate şi va fi justificată... Politic şi istoric, desigur, adică din perspectiva celor două dimensiuni "ştiinţifice" care au exclus-o definitiv încă din decursul secolului trecut pe cea de a treia, cea umană. Nimeni nu pare preocupat de absenţa unei zile care să-i celebreze pe toţi cei care reuşesc să rămână oameni, în antiteză cu cei care au devenit altceva...


Se vorbeşte azi generaţiilor tinere despre pericolul totalitarist, brun sau roş', pare cea mai eficientă metodă de pierdut vremea.
   Nu am inteles nimic din sloganul nazist si nu se stie de ce anume, chit ca pe moment ei au detinut controlul .
  Ii lasam in pace pe toti acesti trepadusi si degenerati ce ne-au trasat "linii" si , cu voia dvs., amintiti-va ce alte evenimente mai serbam azi!

                                                                     Zadkielix alias D.M

4 comentarii:

  1. Pai cum ziceam...ce ar fi de "serbat" de 1 Mai ? 3 saptamani de la Paste ? Inventii consumatoriste: gratare, cluburi, mare, soare, munte, etc...Si ca oile , romanii pasc linistiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 mai o alta mare pomana electorala socialista...

    RăspundețiȘtergere
  3. PE ASTA CU SERBAREA ZILEI DE 1 MAI NU AM INTELES-O NICIODATA-E UN ALT PRILEJ PTR A NE DEMONSTRA OLIGOFRENIA DE CARE SUFERIM-SA MAI CARAM NISTE BERE SI MICI IN BURTA ,IN TIMP CE AFUMAM PADUREA CU GRATARELE NOASTRE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand ma gandesc la plimbarea din 1 mai simt ca inca ma dor picioarele...! :))

    RăspundețiȘtergere