Translate

vineri, 26 februarie 2010

Amintiri din Preistorie- Partea 1

 Dumnezeu a creat Lumea vazuta si nevazuta! Dupa l-a creat si pe om, ca o creatie perfecta, facuta dupa chipul si asemanarea Sa!
 Omul a fost asezat in Gradina Edenului, insa a incalcat porunca de a se abtine , de a asculta si astfel a cazut din privilegiul de a trai in armonie, plus de asta si privilegiu de a fi nemuritor...
  Insa, istoria milenara consemneaza o multitudine de oameni, de imperii, de culturi, obiceiuri ce s-au completat sau dimpotriva s-au ciocnit violent.
 Asa cum si ucigasul Cain l-a omorat din invidie pe dreptul sau frate Abel...
 Revoltator!....
 Pana la urma, suntem ceea ce am fost la inceput, cu simpla mentiune ca am parasit Gradina Edenului cea preafrumoasa!
 Cu toate astea,la început, a fost armonie, chit ca blestemul de "CRESTE SI CULTIVA pAMANTUL" SI DE A "MUNCI DIN ROADELE SALE", UNEORI II DADEAU MARI DURERI DE CAP , URMASILOR LUI ADAMl!
 Tehnologia nu inseamna confort!
 Insa, Epoca Primitiva nu trebuie privita ca o perioada anosta si lipsita de frumusete!

 Mai intai, nu cred ca zeii sa fi existat! Inlantuirea curajosului Prometeu e o alta dovada de lasitate si ignoranta crasa a unora dintre stramosi ce, mai mult decat atat ne-a fost transmisa si noua!
 A aparut si Noe! Omul lui Dumnezeu a proorocit puhoiul!Nu l-au crezut, si-au batut joc de el!Dar,dupa a venit Potopul!
 Dovada e izbitoare- arca se regaseste , fragmentar, bineinteles si azi pe Muntele Ararat din Armenia!
Dupa, Dumnezeu s-a milostivit si a ibcheiat prin alti profeti un pact prin care se angajeaza ca sa nu mai distruga creatia Sa, CU TOATE ca omenirea josnica practica toate felurile de pacate .
 Oamenii cautau Adevarul!
 Dar,în Comuna Primitivă adică, pe vremea când oamenii nu se căsătoreau şi trăiau cam la comun, bărbaţii nu plecau de-acasă decât pentru a vâna, a pescui sau a aduna lemne. În rest, stăteau liniştiţi la ei în peşteră pentru că nimeni nu avea alte ACTIVITATI INTELECTUALE...
 Dar, cum pe aceasta planeta exista intotdeauna un "dar", dupa Marea Glaciatiune , venita din senin o femeie se ridica, din acea societate patriarhala si decise sa ia initiativa, energia, puterea.
 Ufff! Am uitat sa precizez ca barbatii, aveau ceva anume a lor,ceva propriu, inimitabil, de-a dreptul IMBATABIL!
 SA NU CREDETI CA AR FI FORTZA , CI E VORBA DE FARMEC!Pana la urma,şi chiar dacă ar fi avut, simpla vedere a ciomagului noduros îi tăia oricarei femei primitive orice pornire de a-i face vreun nedorit scandal.
Istoria e mereu surprinzatoare!
 Pe final s-a descoperit si piatra si metalul , bronzul ce l-au adus pe scara evolutiei pe om.
 Dar,nu a consemnat că strămoşii noştri ar fi avut parte de discuţii de genul acesta:
“Tu să nu-mi spui mie că ai stat toată ziua să vânezi mamutul ăsta anemic, că nu sunt proastă! Şi nici sa crezi ca as fi atat de ramlolita, cum ma crezi de  ca de obicei...
A propos,sigur te-ai spălat în vreo băltoacă azi, plus că văd că ţi-ai luat şi blana aia fără purici. Deci, unde-ai fost de te-ai gătit aşa? Nu cumva ai gasit vreo alta si doresti sa ascunzi?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu