Translate

joi, 18 februarie 2010

E-uri si sanatate.Mai mult decat indescifrabil!

Alt studiu de exceptie aproape ca a cam ravasit TOT ceea ce inseamna sau e lagat de sanatate!

Un studiu recent arata ca si in domeniul nefast al E-urilor POPORUL ROMAN se claseaza "in top!"
Chiar avem cu ce ne lauda!Nu de alta , dar tot noi consumam  anual in jur de 3 kilograme.
Poate ca ati auzit macar o singura data despre aceasta...

Ne-am obisnuit sa glumim. Cand cumparam un produs de patiserie preambalat, si ne bucuram cat e de pufos, ne spunem in gluma : Cum sa nu fie pufos cand e plin de E-uri? Si totusi, problema este mult prea grava ca sa fie tratata cu asa usurinta.


Ce sunt E-urile totusi?


E-urile sint adititvi alimentari (toxici sau netoxici) reprezentati standardizat pe etichetele produsului, din ratiuni de economie a spatiului. Denumirile aditivilor alimentari sunt dificil de pronuntat, de aceea, oarecum in gluma, se spune ca daca nu esti capabil sa citesti cu voce tare la prima vedere toate ingredientele unui produs, e de preferat sa nu-l cumperi...

 E-urile sunt practic niste aditivi alimentari invizibili, ei neputand fi gasiti pe piata in stare solitara. Va imaginati oameni buni cat trebuie sa mananci ca sa acumulezi 3 kilograme de e-uri pe an?


Aceasta problema a starnit vii controverse si a ajuns sa fie dezbatuta inclusiv in Spitalul si Medicina made in Romania!
 Asa ca, fara nici o unda de pseudo-caterinca,s-au format pe loc doua tabere: psihologii care sunt de parere ca eu-l psihologic nu are nicio legatura cu e-ul din alimente si lingvistii care sustin ca pentru orice eventualitatea, in toata scrierea romaneasca, sa nu se mai foloseasca forma verbului “a fi” – “e” – ci doar “este”.


 Interesant nu-i asa? Dar cum oare ajungem sa eliminam cele 3 kilograme, intreb si eu , complet sedus de acest subiect?
 Scapam de conservanti si dam de legume si fructe modificate artificial.
 Stiti ca acestia se gasesc oriunde! De exemplu, in toate legumele care nu se strica decat dupa 4-5 saptamani, incet si trist...

Pe final, informandu-va si dorind sa stiu si eu cate ceva , las acest link pentru cei ce doresc sa fie in tema cu acest subiect!
 Nu de alta, dar imi doresc sa traiesc linistit fara aceste substante ce se regasesc in destule lucruri ce sunt bunuri de consum considerate!

 Si , pe final promit sa caut alimente cu fibre si sa apelez la ceaiuri!
 ;)
" Creşterea aportului de fibre alimentare naturale este cea mai bună metodă de detoxifiere şi curăţire intestinală. Fibrele stimulează tranzitul intestinal şi asigură o detoxifiere eficientă a organismului", spune  orice specialist în nutriţie.
Printre cele mai importante alimente care au un conţinut ridicat de fibre se numără prunele uscate, migdalele dulci, curmalele uscate, zmeura, murele, musli, fulgii de ovăz, pâinea de secară şi nucile. Mai mult, pătrunjelul are şi el scopul de a elimina toxinele din organism. Prof. dr. Mencinicopschi spune că această plantă întăreşte sistemul de apărare a organismului, este antiinfecţios, elimină sau limitează procesele inflamatoare şi este un bun diuretic.




De asemenea, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care se foloseşte în aceste cure este cel verde, bogat în antioxidanţi precum vitaminele C şi E. Mai mult, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietăţile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor. Pe lângă aceste calităţi, ceaiul verde ajută organismul să lupte cu procesul de îmbătrânire!

 Ganduri alese, sanatoase,

                                                                   Zadkielix alias D.M

3 comentarii:

  1. Mai exista cu adevarat vreun aliment sanatos ?
    Eu cred cu desavarsire ca nu.
    Citeam azi si despre vestitul ceai verde cu multi antioxodanti si recomandat in curele de slabire ,ca de fapt e radiat si are ca efect imbatranirea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista E-uri;totul este pura fantezie!Omule crezi ca nu are Dumnezeu grija de tine?SA NU NE MAI NECAJIM DEGEABA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc ptr aprecieri Mihai ,insa sunt oameni care fac de o mie si una de ori mai mult decat ceea ce fac eu.
    Eu doar am incercat sa atrag atentia in speranta ca poate se vor strange bani ptr acesti copii ,putin cate putin de la fiecare.
    Exista insa persoane care din proprie initiativa se duc la spital si au grija de acesti copii ,de nevoile lor si incearca sa le aduca alinare lor si parintilor.
    Iar aceste persoane au urm .site-uri -

    isabellelorelai.wordpress.com
    adriana-dardindar.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere