Translate

duminică, 14 februarie 2010

Cugetari duminicale profunde


"Omule, daca reusesti sa-ti infranezi dorintele, atotputernicia te va locui, ca apa care vine sa umple causul palmei.Caci in sinea ta locuieste fiinta adevarata, rod al vointei tale, tu esti zeul care poti deveni"

Lytton Bulwer

"Timpul este prea lent pentru cei care aşteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc. Dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate."
William Shakespeare

" Exista un om în orice parohie, un om a carui familie este lumea întreaga ; un om pe care îl chemi ca martor, ca sfatuitor sau ca sa te slujeasca în toate faptele solemne ale vietii ; un om fara de care nu se naste si nu moare nimeni ; care ia pe om de la sânul maicii sale si nu-l lasa decât în mormânt ; on om care binecuvânteaza sau sfinteste leaganul, patul conjugal si sicriul. Copiii se obisnuiesc sa-l iubeasca si sa-l respecte ; chiar necunoscutii îl numesc tata al lor. La picioarel lui, crestinii îsi fac marturisirile cele mai ascunse si varsa lacrimile cele mai tainice. El este mângâietorul tuturor neajunsurilor sufletului si trupului, care vede, rând pe rând, si pe bogat si pe sarac batând la poarta sa : bogatul ca sa depuna milostenia sa în taina, saracul pentru a o primi fara sa roseasca de rusine. Omul acesta nu tine de un rang social, ci deopotriva de toate clasele. (...) În sfârsit, un om care stie tot, care are dreptul de a spune totul si al carui cuvânt cade de sus asupra inimilor cu autoritatea unei misiuni dumnezeiesti si cu porunca unei credinte desavârsite."
Fr. R. de Chateaubriand

"Crucea este puterea lui Hristos care, asumata de noi, poate transforma lumea în paradis."
 Pr. Dumitru Staniloae

 "Când un strain bate, caritatea îi deschide usa ospitalitatii; odata intrat, îl întâmpina bucuria; odata primit, îl gazduieste omenia; pe cel flamând, îl hraneste bunatatea; pe cel deznadajduit, îl calauzeste credinta, iar pe cel tulburat, dragostea."
Sfântul Ambrozie

 "Sufletul traieste vesnic si nu poate muri, caci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, (...) iar la Judecata de Apoi, sufletul iarasi se va uni cu trupul."
 Sfântul Ioan Gura de Aur

" Un lucru nu este frumos pentru ca-l iubim, ci îl iubim tocmai pentru ca este frumos si bun."
 Toma d'Aquino

 "Am vazut case si m-am gândit la arhitect; am vazut lumea si am înteles Pronia; am vazut corabia fara cârmaci scufundându-se; am vazut oamenii neispravind nimic fara Dumnezeu; (...) am înteles ca toate exista prin rânduiala Domnului."
 Sfântul Efrem Sirul

"Daca vom sti totul, dar nu vom sti cum sa ne mântuim sufletul, nu ne va folosi la nimic; vom ramâne nefericiti."
  Fericitul Augustin

"Ce-i va folosi omului daca va câstiga lumea întreaga, iar sufletul sau îl va pierde ? "
 Sfânta Scriptura

 A imita pe Hristos nu cere timp, nici mestesug, ci doar intentie buna.
 Sfântul Ioan Gura de Aur

"Cele ce ochiul n-a vazut, nici urechea n-a auzit, nici la inima omului nu s-au urcat, acestea le-a gatit Dumnezeu celor ce Îl iubesc pe Dânsul. "
 Sfânta Scriptura

 "Dumnezeu este în afara tuturor, neramânând în afara; este în toate, dar necuprins de ele; este mai presus de toate, fara înaltare; este mai jos de toate, fara coborâre; este în toate si, totodata, deasupra tuturor."
Fericitul Augustin

 "Saracia sau bogatia nu pot învinge dragostea, dar dragostea poate învinge si saracia si bogatia."  Sfântul Ioan Gura de Aur

 "Lumea este o tesatura de sentimente, puse în miscare de diferite vointe. (...) Cum ar fi lumea daca toti ar iubi ?"
Pr. Al. Constantinescu

 Nu lasa întristarii sufletul tau si nu te chinui cu prea multa purtare de grija; veselia inimii da viata omului si voiosia lui îi prelungeste zilele.
 Sfânta Scriptura

"Cel ce iubeste, mereu se bucura."
Teofilact




Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este în Ceruri !

 Sfânta Scriptura

 
                                                  Nadejdea mea este Tatal,


                                                    Scaparea mea este Fiul,

                                         Acoperamântul meu este Sfântul Duh.

                                             Treime Sfânta, slava Tie !
                                                                                Sfântul Ioanichie
 
 
 Slava Tie Doamne Iisuse Hristoase pentru toate!
 
                                                                               Zadkielix alias D.M

Un comentariu: