Translate

vineri, 26 februarie 2010

Satira despre un... nume ca Andrei Gheorghe

Satitra cu Andrei

 Jurnalistul, eseistul, filosoful si de curand, fostul purtator de cuvant al Ministerului Finantelor Publice, domnul Andrei Gheorghe, va fi (tineti-va bine) canonizat de catre Biserica Ortodoxa Romana in cadrul unei slujbe oficiale ce va fi tinuta la Catedrala de la Alba Iulia de catre Prea Fericitul Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Romane.
 E pe bune! Nu credeti ca delirez!


Vestea a avut efectul unui veritabil taifun tropical la locul de munca al lui Andrei Gheorghe, adica la Ministerul de Finante. Reporterii times.ro au luat cateva declaratii de la Sebastian Vladescu si de la Andrei Gheorghe. “Este o mare bucurie si incantare, de fapt ce zic eu, o fericire de nedescris ca stimabilul meu coleg va deveni un sfant in viata. Numai gandul ca voi face parte din echipa lui ma determina sa ma uit la el cu smerenie si ochii lasati in pamant”, a declarat Sebastian Vladescu, seful lui Gheorghe.
“Desi ma asteptam la asa ceva, recunosc ca nu credeam ca va fi asa de devreme”

Primele declaratii ale lui Andrei Gheorghe dupa aflarea vestii au fost foarte deschise si impaciuitoare. “Biserica Ortodoxa Romana imi recunoaste asadar adevarata valoare. Eu sunt mai ceva decat un om obisnuit!Trebuie sa fiu considerat un veritabil sfant in viata,! Nu de alta, dar tot poporul roman ma iubeste. Desi ma asteptam la asa ceva, recunosc ca nu credeam ca aceasta canonizare va veni asa de devreme. Sunt in aceeasi companie selecta cu Stefan cel Mare, Constantin Brancoveanul etc...
 Ma simt mandru, deosebit,special! Am certitudinea ca nu am facut umbra aiurea pamantului!
 Si ince ceva....As vrea ca acum sa va  ganditi numai putin, la Alba Iulia s-au incoronat Regele Ferdinand si Regina Maria, fauritorii Romaniei Mari. 
Eu voi fi chiar mai sus decat ei! Nu de alta, dar ii voi depasi deoarece am tot timpul sa demonstrez ca sunt mai ceva decat oricine! 
 Sunt un adevarat Lord Protector al spiritului romanismului!
 Sa va amintiti vesnic  de
flacara violet ce  va domni vesnic peste Romania si peste romani asa cum stapaneste site-ul Ministerului Finantelor. In cinstea acestei treceri in randul sfintilor anunt toti colegii de serviciu, si toti prietenii, ca organizez o agapa la Bamboo, acolo unde va canta un cor de maicute de la manastirea Agapia si un sobor de episcopi vor vinde binecuvantari la promotie,  total gratisorice fel de serviciu bucata” , a declarat Sfantul Andrei Gheorghe.


                                                                                                                 Zadkielix alias D.M

2 comentarii:

  1. Nu am inteles ,declaratiile lui Gh. sunt pe bune ?

    RăspundețiȘtergere
  2. DECI("inteleapta" replica de inceput, asemanatoare personajului sfant si canonizat), traim intr-o lume in care prostia e la mare pret. Infectul multipolivalent dezvoltat in suburbiile Romaniei, aka Andrei Gheorghe e de tot rasul. Acum eu imi pun urmatoarea intrebare: am inteles k sfantul de mai sus e cu creierii in cele mai intunecate colturi, dar ma asteptam la mai mult din partea bisericii.Acum k sa fiu cu adevarat rea, da bre, esti cea mai bengoasa valoare dak te-a recunoscut pana si biserica, iar prestigiosul "the times" a ajuns sa se intereseze d tine.Apoi avem un sfant in viata de la care putem invata toata cele "bune si credincioase", cum ar fi injuraturile, betiile, prizarea drogurilor si alte minunatii "benefice". Lume, veniti de divinizati "un adevarat Lord Protector al spiritului romanismului!", conform citatului de mai sus. Vorba lui nea Basescu: "Sa traiti bine!"

    RăspundețiȘtergere