Translate

luni, 1 februarie 2010

Zborul pe Lună a fost anulat

Criza economica afecteaza ambitiile spatiale ale Statelor Unite. Presedintele american Barack Obama va revizui in scadere obiectivele spatiale, va renunta la zborul pe Luna planificat pana in 2020 si va limita planurile NASA, informeaza L’Express
 
 
Modificarile vor fi anuntate oficial luni, cand liderul de la Casa Alba va prezenta in Congres proiectul de buget pe 2011.
Informatiile au fost confirmate de surse apropiate de Casa Alba, scriu jurnalistii francezi. «Programul Constellation este mort», au declarat sursele.
Barack Obama va propune, in schimb, incurajarea dezvoltarii de vehicule si lansarile comerciale catre Statia Spatiala Internationala.
Programul Constellation a fost lansat in 2004 de fostul presedinte american George W. Bush, dupa catastrofa navetei Columbia din 2003. Autoritatile planuiau un nou zbor pe Luna pana in 2020 si zboruri cu echipaj spre Marte.
Guvernul va propune majorarea bugetului NASA pentru a incuraja dezvoltarea unui sector comercial, capabil sa asigure transportul orbital de persoane si bunuri catre ISS.

Sursa demna de incredere comentata dupa hotnews.ro

                                                                                       Zadkielix alias D.M

                               

2 comentarii:

  1. Nu ştiu câţi bani strică pentru a trimite pe lună oameni sau roboţi ce trimit ei, în fine, dar cu banii ăia mai bine ar face câteva case pentru săraci, pentru că se ştie sunt foarte mulţi săraci peste tot în lume, care nau un acoperiş deasupra capului.

    Nu înţeleg folosul de a aduce câteva pietre de pe lună..... nu avem destule aici ?

    Şi încă un lucru, unde a pus omul picioru, va fi vai şi amar într-un final, mai bine ar lăsa luna aşa cum este ea.......

    RăspundețiȘtergere
  2. pacat, visul omenirii de a coloniza alte astre pare din ce in ce mai indepartat...daca nici americanii nu mai au bani, e groasa...

    te astept la mine pe blog unde discutam o noua tema: Din putzul gandirii Nastasiene adunate: "Ma gandesc sa candidez", "Sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez", "Sunt foarte hotarat sa candidez"...

    RăspundețiȘtergere