Translate

duminică, 17 mai 2009

Aspecte cu si despre autostrazi (partea a patra)

Partea aceasta este dedicata tuturor acelora care intermediaza, au intermediat si vor intermedia tot felul de afaceri (mai mult sau mai putin)...curate.
In acest sens voi scoate (nu e vorba de arme) ciu eleganta destul de proverbiala unele idei, nu inainte de a-mi exprima dezgustul printr-o noua si valoroasa formula onomatopeica...
Imi pare sincer rau daca aceasta va va leza, insa nu cred ca este ceva atat de grotesc ca, la finalul acestei lecturari sa rostiti, macar o singura data aceasta formula. Nu este una magica dar, pe fondul acestei crize ce ne tot bantuie ar trebui sa retinem aspectele cu adevarat spumoase ale acesteia...Sau cel putin asa sunt(em) de acord, n est-ce pas?
Pai asa oameni buni,fara a fi inclestati ,avand pulsul normal si espirand profund dintr-o suflare,sa va imaginati un loc aparte in care ori ati dori sa fiti (ori ati fost deja) si,asezati comod sa rostiti "Bismillaharrahmanarrahim"
Nu voi fi atat de secretos in a va desconspira
DAR , PANA UNA -ALTA, POATE VA VETI INTREBA CE LEGATURA ARE ACEASTA CU..TITLUL SI CU CEEA CE INCERC EU DE 4 EPISOADE SA TOT SCRIU...
Parca si vizualizez acele suflete, acei oameni ce sunt nemulţumiţi de faptul că sumele pe care le primesc de la Maretzul shi Unicul Guvern mai ca nu le vine sa creada ca ...ar trai in Romania...
Si asta se intampla nu in 1900 ,undeva toamna, intre 4 si 3 ci acum , in anul de gratie (eram sa scriu cu.."greatza) 2009!
Supărarea localnicilor este tot mai mare mai ales că nimeni nu îi poate ajuta.Poate ca unii s-au saturat si asteapta acea izbavire...Nadejdea in mai-marii ce l-au dus de atatea ori "de nas" a pierit...Poate ca numai ca Un Singur Creator poate sa le rasplateasca ii mai alina amarul!
Mai jos voi sustifica si ceea ce am expus asa, usor agresiv si (poate pentru unii..alambicat), haotic.
Explicatia gazetareasca este simpla. Nu voi face apologie acestui fenomen ci voi creiona acest aspect! Lucrurile sunt destul de grave atunci când vine vorba despre preţul plătit de stat pe metru pătrat pentru că diferă substanţial de la un proprietar la altul. Există cazuri în care unii primesc 16 euro/mp, iar alţii 134 de euro/mp, pentru terenuri care fac parte din aceeaşi parcelă. Este şi cazul unor oameni din localitatea Aradul Nou. Aceştia au încercat să apeleze la primăria din Arad, însă răspunsul celor de aici a fost clar: ori acceptă situaţia, ori aleg instanţa şi cheltuielile care vor urma. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, proprietarii de terenuri s-au trezit că statul le calculează euro la doar 3,6 lei, deşi, în prezent, un euro valorează mult mai mult..
Totuşi, reprezentanţii primăriei Arad le-au recomandat oamenilor să încerce să-şi spună nemulţumirile la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara care aparţine de Campania Naţională de Autostrăzi. Însă şi aici, speranţele sunt mici.Pana atunci poate doar niste rugaciuni nu ar striga a fi adresate Creatorului, cu mentiuna ca aceste lucruri sa se rezolve...
Credeti ca nu ar fi posibil si aici o noua minune?

Zadkielix alias D.M

Un comentariu:

  1. Nu prea cred. In astfel de cazuri minuni nu prea exista sau daca exista, nu se vor intampla in viitorul apropiat...

    RăspundețiȘtergere