Translate

luni, 18 mai 2009

Povestiri cu si despre autostrazi (partea a 5-a)

Asa cum va informez, deseori atat de prompt,ministrul Camilostrazilor -domnia sa Bercenix a dorit, fara prea mult succes să scape de căpuşele care scumpesc preţul Autostrăzii Transilvania.Si, ca sa nu ne mai miram.... cele mai multe sunt firme turceşti.

Sa nu va mirati nespus...Daca pana si ministrul transporturilor a declarat, ieri,atunci cand s-a deplasat pe şantierul Autostrăzii Transilvania că ar fi discutat cu partenerii americani de la Bechtel(un fel de firma -consortiu extrem de puternica). Dar, asa cum numai pe aceste "plaiuri mioritice" se gasesc atatea motive de a ...ne lua campii, si de data aceasta "mainatiunea" nu s-a lasat inselata.
Domnia sa le-ar fi (a)tras extrem de fin atenţia...Nu de alta dar era imperios necesar să elimine firmele intermediare care cresc preţurile materialelor de construcţii necesare pentru construcţia autostrăzii.

Vorba aceea..."Prea multe nume turceşti printre intermediari"

Bercenix a lansat declaraţii dure la adresa firmelor intermediare, dintre care majoritatea ar avea nume turcesc, referindu- se la sediul firmei-mamă al filialei din România a companiei Bechtel.

"I-am chemat săptămâna trecută la mine pe cei de la Bechtel. L-am chemat pe şeful mare de la Londra, Michael Adams, pentru că nu mai vorbesc cu cei de la Bechtel din România, pentru că nu am ce vorbi cu ei. I-am atras atenţia că în lanţul de achiziţii de materiale de construcţii sunt folosite firme intermediare, iar în acest fel cineva câştigă milioane de euro. Şeful Bechtel din Londra s-a arătat foarte uimit, şi ceea ce vă pot spune este faptul că în acest lanţ sunt foarte multe firme cu nume turcesc", a declarat Berceanu. Oficialul ACESTUI MINISTER ce sta in asa stress(Doamen, ce presiune psihologica indura,saracutzul!)a mai adăugat că vrea să aibă convingerea că „cel care vinde piatra este şi cel care o produce”.

Directorul de comunicare de la Bechtel, Bogdan Sgârcitu(un nume aproape fatidic...), a declarat că nu ştie la ce anume s-a referit ministrul transporturilor când a făcut aceste declaraţii. Sgârcitu a adăugat că Bechtel va mai angaja încă 200 de persoane în perioada imediat următoare.

Iepurii şi peisaje mioritice au fost singurele elemente admirate....

Bercenix l-a însoţit în raidul de pe Autostrada Transilvania pe premierul Emil Boc. Acesta a declarat că lucrările pe cei 42 de kilometri vor fi finalizaţi până la finele acestui an şi s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor. „Avem bani, am alocat fondurile necesare şi vom demonstra că suntem primul guvern care nu doar promite, ci şi face. Cei 20% din PIB care sunt alocaţi pentru investiţii se regăsesc şi în Autostrada Transilvania, dar şi în alte lucrări. La toamnă, aceasta va fi autostrada românilor, şi pe aici nu se vor mai plimba doar iepurii”, a spus Boc.

El a spus că, din cauza reliefului accidentat(!!!), în România nu este foarte uşor să construieşti autostrăzi.Ce constatare de-a dreptul patetica...
cHIAR ASA? pAI AR TREBUI SA ARAM sau sa lansam cateva zeci de MIG-uri ca sa se niveleze..Nu-i asa?

Totodată, Bercenix a menţionat că „au fost probleme legate de relocarea unor utilităţi, sunt conducte de apă care alimentează oraşul Cluj şi care au 1,20 de metri diametru, fapt care constituie o lucrare dificilă”.

Conductele acestea pardalnice(ce naiba au fost ele proiectate, asa in dusmanie!) sunt sub presiune şi ar trebui oprită apa în Cluj la un moment dat....Nu e o exageratie made by me ci "inaltul" demnitar a rostit si a gasit indirect solutia... Pana la alte precizari, sa auzim numai de bine sau sa ne rugam sa vine ceva vremuri mai ...insorite si pline de belsug...
Ca prea ne-am saturat de acestea...Fara de suparare,exagerez cumva?
In rest...numai bine!

Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu