Translate

miercuri, 7 octombrie 2009

Despre rolul ...camerelor web

Camerele web care vor inregistra cele 14 ore de vot din sectiile speciale sunt cel mai solid argument invocat, marti, de premierul Emil Boc in sustinerea promisiunii ca alegerile prezidentiale de pe 22 noiembrie nu vor fi fraudate.

Prezent, marti seara, in platoul televiziunii publice, seful Executivului a fost intrebat care sunt masurile pe care le va lua Guvernul ca sa limiteze turismul electoral.

Premierul a invocat intai "garantiile oferite de lege", apoi a amintit ca va exista o singura sectie de votare speciala pe judet si a apoi a dezvaluit care este arma secreta pe care se bazeaza atunci cand da asigurari ca alegerile nu vor fi fraudate: "camera web care filmeaza".

"Alegerile nu vor fi fraudate. Garantiile sunt cele oferite de lege. Turismul electoral va fi limitat, va exista o singura sectie de votare speciala pe fiecare judet... Exista o camera web care filmeaza", a explicat Emil Boc.

Masurile de reducere a turismului electoral au fost enumerate de premier dupa ce acesta a avertizat ca nu a venit degeaba de la Cluj la Bucuresti si ca va duce la bun sfarsit reformele pe care le-a inceput.

"Imi voi face datoria in fiecare zi, indiferent de orice motiune de cenzura. Nu am venit degeaba de la Cluj la Bucuresti. Stiam ce ma asteapta. Dar voi duce aceste reforme la capat", a promis Boc

Alternative viabile sau praf in ochi?

Guvernul a decis, pe 24 septembrie, infiintarea a peste 3.500 de sectii speciale pentru alegerile prezidentiale, rezervate persoanelor care nu se afla in localitatea de domiciliu in ziua votului, precum si amplasarea de camere web care vor inregistra pe toata perioada votului, in toate sectiile speciale.

Camerele web, conectate la calculator, vor inregistra cele 14 ore de vot din sectiile speciale. Surse din cadrul Guvernului au anuntat ca pregatirea instalarii acestor camere web a inceput de peste o luna si nu presupune cheltuieli suplimentare.

In sectiile speciale de vot isi vor putea exercita dreptul de vot doar cetatenii care in ziua alegerilor nu se afla in localitatea de domiciliu. Persoanele care voteaza in aceste sectii vor depune totodata, inainte de a vota, o declaratie pe proprie raspundere prin care atesta ca nu au mai votat in ziua respectiva si nici nu vor mai vota la o alta sectie pentru alegerea presedintelui Romaniei, luand la cunostinta ca intr-o astfel de situatie sunt pasibili de o condamnare penala cuprinsa intre 6 luni si 3 ani de inchisoare.

Stampilele de vot vor avea inscriptionate numarul sectiei de vot si judetul respectiv, astfel incat sa nu poata fi folosite intr-o alta sectie. Pentru evitarea situatiilor in care tusul in exces se imprima si pe exteriorul buletinului de vot, acesta nu va fi tiparit pe contracoperta si pe ultima foaie.

Primul tur al alegerilor prezidentiale din 2009 va fi organizat la 22 noiembrie, iar al doilea tur de scrutin la 6 decembrie.

Desigur, acest material mi s-a parut "de bun simt si care nu lezeaza nici vreun interes",publicandu-l am dorit numai sa informez cam cu ce fel de tehnologie vom avea....onoarea de a face fata acestor alegeri ce vor veni!
In alta ordine de idei, aceasta inventie, pe atat de simpla si infailibila (la o prima vedere) poate avea insa si unele hibe!
Nu le voi dezvalui ci va voi provoca cu oferirea de scenarii sau variante posibile, aici, comentand in acest spatiu! Va astept!
In rest, toate bune!Daca se mai doreste asa ceva! Eu unul sper in triumful Bionelui, odata si odata! Insa, tehnologia si toata aceasta tevatura ce a transformat tara aceasta in grupari, in caste si in ...restul ma face sa cred ca pentru unii, oamenii au doar o importanta...numerica, aproape simbolica!
Sau, cum va explicati aceasta inventie de a posta pana si web-cam-uri, numai din dorinta "veridica", exprimata democratic ca (vezi Doamne)-..."la noi nu exista fraude" deoarece suntem in ..."pas cu tehnologia!"
Haideti sa fim seriosi! Nu insinuez nimic insa si aici si acum se pot face multe...
VORBA ACEEA , CU WEB-CAM-UL inainte, netrucat...;))

Zadkielix alias D.M

Un comentariu: