Translate

joi, 15 octombrie 2009

Un studiu conform acestei realitati

O noua generatie de tineri a fost revelata in urma unui studiu amplu, dupa ce aproximativ jumatate dintre tinerii chestionati au marturisit ca sunt mai fericiti atunci cand navigheaza pe internet.

Pentru noua generatie de "nativi digitali", tehnologiile moderne nu reprezinta un mister, ci o provocare continua. Internetul joaca un rol vital in viata tinerilor cu varste intre 16 si 24 de ani, dintre care trei sferturi au marturisit ca nu pot trai fara aceste mijloace de comunicare moderne, se arata in studiul efectuat de YouthNet.

Un numar de 994 de persoane din Marea Britanie au raspuns la intrebari. Dintre acestia, un procent de 45% au marturisit ca sunt mai fericiti atunci cand sunt online. 32% sustin ca nu au nevoie sa vorbeasca despre problemele lor cu cei apropiati, deoarece pot gasi toate informatiile online, in vreme ce 82% folosesc internetul pentru a cauta sfaturi sau informatii in interes propriu.

Rezultatele acestui studiu au dat nastere la noi temeri legate de faptul ca tinerii care folosesc fara limite calculatorul sau alte aparate similare, risca sa piarda contactul cu lumea reala si cu oamenii din jurul lor....

Bineinteles, daca am lectura numai una din acele "profetii" inscrise in orice scenariu SF, ne-am ingrozi!
Poate chiar ne-am cauta o alta scapare, mod de viata sau distractie...
Insa, personal sunt de parere ca,depinde in mare masura si de cea ce cautam , ceea ce dorim si in special ceea ce obtinem cu ajutorul acestei tehnologii ce putem sa o stapanim...fara a ne stapani!
;)
In rest am certa convingere ca viitorul poate arata de ce ar fi in stare omul, deoarece multe descoperiri sau inovatii inca nu au fost revelate! Bineinteles, aici si factorul divin intervine, deoarece fara aceasta legatura mistica "nu putem face nimic!"
Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu