Translate

vineri, 31 iulie 2009

Memento -partea a 4-a

O stranie senzatie inca il coplesea.Un anumit citat nu-i dadea liniste.
Se trezi tulburat...Nu se dumirea unde anume e!
“Cand lumea gandirii domina lumea simtirii
Nu mai auzi in tine cum latra toti cainii.”

Undeva departe, la o margine de lume, se povesteşte că ar fi auzit un zgomot provocat asemeni unei caderi spectaculoase a unui munte despre care vechi legende spuneau că ar ascunde în adâncurile lui stâncoase o minunată piatră preţioasă.
Slujbasii si zelosii cyborgi, cu toata tehnologia lor nu dadusera de acea comora.
Se spunea ca aceasta nestemata avea darul sensational de a vindeca si in plus, de a purta pe cel ce ar intra in contact cu el sa-l poarte inapoi in timp.
Miza era cat se poate de evidenta. Celui care ar avea-o i-ar aduce toate bucuriile lumii. Mulţi, de-a lungul vremii, au încercat să o găsească pentru că se spunea despre ea că AR AJUNGE astfel să îndeplinească toate dorinţele. Dacă un pictor care ar avea nestemata, ar picta un izvor, la tabloul lui ar veni sfioasele căprioare să se adape. Dacă un poet ar stăpâni piatra preţioasă, versurile lui ar aduna puhoi de lume în jurul lui să-i asculte vorbele picurând. Iar dacă un violonist ar avea nestemata atunci când ar cânta, miere şi venin i-ar curge din arcuş, durere şi bucurie s-ar înălţa din corzile viorii, viaţă şi moarte s-ar repezi spre ascultătorii lui, indifferent de cine anume l-ar asculta sau ce parere ar avea!
Intr-un décor superb si usor ametit dupa tot acel zbor eroul nostru se trezi. Ar fi dorit să plece, dar şi să rămână, să moară, dar şi să trăiască, să fie şi, în acelaşi timp, să nu mai fie…
Dar nu a fost dat să asculte nimeni asemenea versuri şi nici să-şi încânte auzul cu minunatele sunete, pentru că, deşi generaţii după generaţii au căutat nestemata, nimeni nu a găsit-o. Şi nu au căutat-o numai acei temerari dornici de faima ci si oameni ce si-au dorit imens aceasta.
Este clar ca m-am certat cu Dumnezeu, altfel cum sa fi ajuns în acest impas existential?
Am vazut conturul insulei într-o dimineata cînd era scuturata de cutremure ca si de unele friguri. Prima senzatie a fost ca era vorba despre o iluzie.
„În miezul singuratatii se întîmpla des sa ai,oare o viata alternativa virtuala?
Apoi i-am simtit mirosul, as putea spune asta.
AM AJUNS PANA AICI CU UN MOTIV! Oare de ce? Am deja multe intrebari fara de raspuns!!"

Cyborgii misunau peste tot...






Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu