Translate

vineri, 10 iulie 2009

Boc a "operat" un gogosar

Boc a "operat" un gogosar cu robotul de milioane de euro al lui Bazac . Nu e o gluma!
in prealabil,poliţiştii au alungat ţiganii din calea lui Boc înaintea vizitei la Spitalul Floreasca.
Agitaţie mare s-a mai produs...Cam in asemena hal,ca cel de dinaintea sosirii premierului la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală...
Totul s-a sincronizat la secunda! Ceea ce s-a suprapus peste cea obişnuită, zilnică, de la porţile instituţiei, au fost doar comenzile de"Mars Cioara de aici ca te ia mama naibii!"
Sosiţi cu o oră înainte, sepepiştii şi poliţiştii au început să facă ordine în toate zonele, ajutaţi de cei din conducerea spitalului şi de bodyguarzii de la uşi. Câţiva romi care aşteptau în parcare au fost somaţi să se retragă în altă parte, iar maşinile care opreau în faţa intrării principale erau alungate cu binecunoscutele texte..:plutonier Tuzgureanu..Permiteti sa raportez..Din motive de securitate, timp de 45 de minute nu o sa mai circulati in acest perimetru deoarece vine Maria Sa Boc!"
Culmea, asa cum am lecturat din ziarul Cotidianul...zelosii nu au lasat nici maşina care a staţionat câteva secunde, cât să coboare din ea un moş care se sprijinea în cârje.Intr-un glas, poliţiştii au strigat la şofer să se dea mai în spate, să nu blocheze intrarea... si sa "se miste cu talent" din acea zona!
Cu vreo 10 minute înainte de sosirea delegaţiei oficiale, din clădirea spitalului au ieşit în grabă doi poliţişti, care conduceau forţat un bărbat, ţinându-l fiecare de câte un braţ, către un loc mai depărtat de clădire.
Bărbatul nu se opunea şi căra în mână o geantă de voiaj.
Premierul şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, au avut parte astfel de o primire fără surprize...
Ba, mai mult decat atat, Premierul a inteles si a apreciat robotelul fantastic...
CA SA NU MAI INSIST ASUPRA CELORLALTE aspecte,in acel spital s-a dat cu mopul, cu parfum si alte substante de "intinerire" a cadrului si aerului...Vorba aceea, decat duhoare de morga mai bine parfum de imbatat simturile...
Si a sosit si delegatia! Cum v-am povestit, primul-ministru a reuşit, cu ajutorul braţelor robotului, a reusit să scoată seminţele din gogoşarul secţionat. Experienţa l-a ajutat să înţeleagă modul în care funcţionează un robot Da Vinci şi eficienţa sa, în condiţiile în care în România sunt în prezent doar două astfel de echipamente, unul la Floreasca, iar celălalt la Fundeni.

Ulterior, premierul a declarat că trebuie acordată o importanţă mai mare telemedicinei şi că “utilizarea roboţilor reprezintă un lucru la care ar trebui să medităm mai serios şi să fie încurajat”.
Reprezentaţia lui Boc de vineri şi declaraţiile sale pozitive vin pe fondul controverselor legate de recenta intenţie a Ministerului Sănătăţii (MS) de a achiziţiona cinci roboţi chirurgicali cu 10 milioane de euro, bani adunaţi din taxa de viciu. O comisie de evaluare a ofertelor din MS va analiza luni oportunitatea acestei achiziţii. Din comisie fac parte, printre alţii, profesorii Mircea Beuran, Mihai Lucan şi Irinel Popescu, care este şi şeful Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni, unde va ajunge unul dintre roboţi, dacă se decide achiziţionarea acestora. Toţi cei trei membri ai comisiei au fost de faţă la vizita premierului la Spitalul Floreasca.
Mai ramane doar speranta sa nu ajung niciodata pe -acolo...
Dv, fidelii mei cititori si vizitatori va surade ideea de a face ...vizite sa descoperiti "inalta" tehnologie?
Daca da sau nu, va invit sa va exprimati opiniile!
AAA! Si, inca ceva! Mai am de adaugat cate ceva...
Asta e chiar asa,mai neaosa...made in Romania!Avem de toate-uUn doctor care este Primar ce face cel mai lung carnat din lume iar un Prim ministru face operatii cu laserul medical pe gogosari!Mai bine de atat chiar nici nu-mi imaginam!
Recunosc , cat as fi de imaginativ, ideea m-a surprins...Un fel de autentica demonstratie de "talente" aratate de ...sefi! Un fel de..."haida de.."
Nu mai scriu si altele, ca nu cumva sa ma caute careva peste...cateva zile si sa ma invite sa devin vreun...cobai...Nu de alta, dar nu suport sa se joace careva cu mine ca si cu un gogosar....
Cer prea mult?!?
Zadkielix alias D.M

6 comentarii:

  1. hMM!
    Citeam si mai aseara pe blog-ul tau, Zadkielix cam ce bataie de joc ar fi cu "jucariile "a stea, in cel mai pur si adevarat sens al cuvintului. Titlul articolului de fata e de-o evidenta graitoare vizavi de afirmatia mea.... Stiu prea bine ca semintele de gogosar au fost "subiect chirurgical" ptr a fi scoasa in evidenta precizia cu care robotul poate fi manipulat. Ma intreb, de ce la un subiect atat de important nu au fost inlocuite de alte seminte...
    Sau, o singura intrebare,s-ar risca Boc sa se opereze vreodata?
    @ Zadkielix Te pasioneaza roboteii! Foarte bine! Dar sa nu devii sau sa fie un ideal pentru tine, niciodata cat ai trai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara sa devin atat de...bun am sa zic doar atat!
    De ce n-ar fi mai bine sa-si opereze urma de creier pe care oricum nu-l detine?
    Poate ca atunci nu va mai fi ..."vai de capul nostru"
    ..............

    RăspundețiȘtergere
  3. Inclin sa cred ca e asa cum arata!
    Boc,la priceperea lui... Zadkielix, ce te-ai fi asteptat sa fie lasat sa " opereze " ???
    Oricum s-a dovedit maiastru la operarea economiei ( acum sunt eu ironic )...mai bine il puneau sa opereze o gogoasa ( minciunelele) ca sa zic asa , ori vreun dovleac ( cap al vreunui ministru din cabinetului personal )...
    Sau sa-i fi ofrit vreo varza (precum economia din ROMANIA ) nu mi-o lua in nume de rau.......
    E doar ,pamflet...
    Acum CA TOT VOM AVEA SI ROBOTEI...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati mai vizitat,d-le Boc si alte spitale din Romania?
    Parerea mea e ca nu!
    Pentru ca doar un om care habar n-are de ce-i in spitalele romanesti poate crede ca tot ceea ce lipseste e operarea pacientului cu roboteii
    Ce-i drept, si ministrul Bazac visa la inceput de mandat la pijamale de unica folosinta.
    Bubele, domnii mei, sunt mult mai grave...
    Asta - daca va intereseaza vreun pic...
    Dar, in general va doare-n...de noi, de prostime, de toti restul...
    Personal, daca ai fi bolnav, si n m-as pricepe, nu as opera legumele si as acorda intrviuri,declaratii si vaste impresii acestui subiect!
    @ Zadkielix Excelenta treaba faci! Citesc de multa vreme informatiile tale de pe blog! Sa ti dea Dumnezeu sanatate si sa nu ajungi niciodata la mana...lor,a oamenilor sau mai rau, a roboteilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bocaneala...
    Mai bine te-ai linisti!
    Vorba aia...dupa ce ai vrut ca jurnalistii ( care vor sa aiba "vorbitor " cu el ) sa stie sa dea cu coasa ....acuma mai vrea sa stim si sa cantam .
    Pai lasa ca a comandat "Nea Ferrari felcerul " vreo 10 roboti de cite 1 milion de euro bucata .....poate ca stiu aia sa faca ce vrei tu ....mai bade .
    Uite ce probleme are el !!!...tara arde si Bocaneala opereaza...seminte de gogosar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Liniste...Boc nu e inc pe targa...El opereaza!

    Draga Boc daca mergi in vizita la Spitalul 9, la Balaceanca sau Socola o sa ai o surpriza: la cate prostii debitezi o sa te retina medicii la control. Semnat admiratorii tai din...salonul fara clanta.

    RăspundețiȘtergere