Translate

marți, 7 iulie 2009

Programul costisitor e-România

Programul e-România

"Ceea ce a făcut Ministerul Comunicaţiilor aduce o economie de timp, de bani în buzunarul cetăţeanului, şi plasează România pe orbita modernizării“.Cine credeti ca a reusit aceste minunate cuvinte atat de mari?
Sa nu care cumva sa va imaginati ca in Mania cu Ro nu se poate asa ceva...Insui Boc, Premierul ce a apăsat pe un buton pentru a lansa oficial site-ul e-România, a lansat aceste dulcegarii!
Scopul site-ului e unul extraordinar, dacă ar fi să-i credem pe oficiali, care, spun că, vom putea plăti aici facturile, scăpând de cozi şi nervi sau vom putea afla aici informaţii care ne vor scuti pe noi cetăţenii de zeci de drumuri pentru a afla o informaţie....Insa,fara sa devin carcotas, chiar credeti unele ca acestea?!?
De la intenţie până la fapte e însă cale lungă. Deşi domnul Boc şi ministrul Comunicaţiilor au aruncat „pe orbita modernizării“ România, site-ul nu funcţionează, el fiind doar o pagină pe care scrie mare „în probe“ şi care e plină de texte cu dezacorduri şi ...'senzationale" cacofonii.

În întreg programul care a demarat cu lansarea oficială a acestui portal, Guvernul vrea să bage (tineti-va bine) 1,2 miliarde de euro. Pe lângă lansarea cu surle şi trâmbiţe a site-ului nefuncţional, oficialii mai au o problemă. Populaţia a aflat de existenţa acestui program, după ce pe televiziuni a fost promovat prin intermediul unor videoclipuri publicitare.

Pentru anul acesta ministerul, condus de DOMNUL pedelist Gabriel Sandu, are la dispoziţie 35 de milioane de euro. Cu aceşti bani ar trebui să se realizeze extinderea ghişeului virtual în toată ţara şi punctul unic de acces pentru administraţia publică. Deocamdată s-a lansat, cu mare fast, la mijlocul lunii trecute, portalul e-România. La ceremonia lansării, după ce a apăsat pe buton, premierul Boc a declarat că portalul va aduce o economie de timp şi de bani în buzunarul cetăţenilor care vor putea afla repede tot felul de informaţii privind taxele, impozitele sau fondurile europene. Site-ul a fost prezentat ca şi când ar fi fost deja finalizat şi este funcţional.
Paradoxal, site-ul nu prea merge, iar textele au multe greşeli de redactare, inclusiv cacofonii şi dezacorduri gramaticale. Ulterior, după ce ziarul Gândul a cerut explicaţii, Ministerul Comunicaţiilor a emis un comunicat care sublinia faptul că s-a lansat doar un proiect de portal. Comunicatul precizează că, în faza aceasta, costurile de realizare au fost nule, pentru că s-au folosit specialişti din minister.
Ministrul Gabriel Sandu ne-a declarat că, anul acesta, nu va cheltui nici un leu pentru promovarea portalului, întrucât nu sunt prevăzuţi bani în buget pentru aşa ceva.
Proiectul eRomânia este structurat în două planuri: informaţional – cuprinde date generale despre istorie, geografie, demografie, cultură şi religie, educaţie, sănătate şi justiţie etc.- şi operaţional - servicii online, în timp real, pentru cetăţeni şi companii, cum este plata impozitelor, care ar trebui să se poată efectua încă din luna august, accesând acelaşi unic site: www.romania.gov.ro (eRomânia). În fiecare reşedinţă de judeţ, dar şi în oraşele mari vor fi instalate în parcuri, instituţii publice sau universităţi aşa numite hot-spot-uri, adică puncte de legătură la internet wireless. Proiectul e-România mai presupune ca până la sfârşitul lui 2012 toţi cetăţenii să aibă acces la cel puţin un punct fix de telefonie.

Poate ca e o inimaginabila...hotie! De ce? Simplu , dupa "tunul" Ridzi, aceasta mini-afacere tinde sa devina chiar cap de afis!
As intreba pe cineva, fara sa mai rasfoiesc (in timpul meu liber) ziarele ca sa ma informez...Un specialist, un guvern ceva..
Insa,care guvern mai exista? Acela care nu mai cunoaste proprietatea cuvintelor? Sa ma scuzati daca este vorba de o gasca de hoti si banditi de fosti comunisti..."vopsiti!"
Jur ca aceasta guvernare e una dintre cele mai ciudate si paguboase pe care le-a cunoscut Romania de dupa 89 incoace. Parca nici fsn-ul nu i-a intrecut in rautati...Oare este cea mai mare ciuma abatuta asupra poporului roman?
Ca sa inchei ceva mai cu glume "la purtator", mai bine sa va ganditi la acea eficientizare si la acea raspandire de hartii si fise , eliminand cozile , bervii..
Ca deh! Ne-am tehnologizat! Parca ar suna prea genial...Guvernul vrea sa bage 1,2 miliarde euro DAR NU PREA ARE CUM!
Poate ca o sa va surprind, insa n-are cum, poate doar daca acestia reinventeaza cumva, printr-un procedeu magic pana si pe "taica" google.Mai mult ca sigur ar fi probabil, asa usor rotunjit 1,2 milioane de euro. Cum asa, cum-necum, toti banii au fost deja invenstiti (oops scuzati) aruncati.Vizitati cu incredere adresa prezidentiala...http:// e-tun.ro !!!

Zadkielix alias D.M

5 comentarii:

  1. Sa fie o invitatie oficiala adresata acestior papagali?
    M-a distrat la culme asta cu ...http:// e-tun.ro !!!
    E super!!!!
    Incercati!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar...Banii publici sunt dirijati (vezi Doamne) in tehnologie!
    CA SA MOTIVEZE EI CATE CEVA DIN...GAURILE CE LE AU...in capetele lor seci si inimile impietrite!
    @ Zadkielix ...Te admir pentru curajul de a arata si a demonstra cat de penali sunt cei ce ne conduc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca vei mai continua cu aceste aberatii, vei pati cu siguranta ceva!
    Iti promit ca, mai devreme sau mai tarziu te voi identifica!
    Ti-ai mai batut tu joc de multi, dar acum ai incalcat orice urma de bun simt!
    Ai grija!Sunt cu ochii pe tine, taratura scarboasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si,ca sa nu mai vorbim de indelungile tepe, iti recomand Zadkielix sa te relaxezi impreuna cu cei dragi, poate cu cea draga, cu DEEA ta...
    Lasa-i in pace pe nemernicii ce te vorbesc si au impresia ca "te-ar face" pe la spate!
    Ei doar latra! Tu ai puterea de a arata si a demasca totul!
    Te admir sincer,domnule!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai da na...la ce sa ne asteptam...asa conducere...asa site facut de ei...suntem inca in Romania...

    RăspundețiȘtergere