Translate

vineri, 3 iulie 2009

Nou-nascutilor le vor fi amprentate talpile

Toti copiii ar putea fi amprentati dupa nastere, pentru a fi mai usor de identificat ulterior, sustine Bogdan Panait, seful Oficiului Roman pentru Adoptii.

Amprentarea talpilor nou-nascutilor a fost ceruta de specialistii din ONG-uri pentru ca micutii sa fie identificati mai usor cand cresc, in cazul unei disparitii.

Legislatia ar urma sa fie codificata astfel incat mamele care vin sa nasca la maternitate fara acte sa poata fi fotografiate de Politie, la sesizarea cadrelor medicale, pentru a reduce cazurile de abandon al copiilor in spital, informeaza Cotidianul.

"Nu cred ca e vreo problema de procedura in fotografierea mamelor sau amprentarea copiilor, eventual ar putea fi vorba doar de comoditatea celor din spitale; cand intalnesc un astfel de caz de posibil abandon, ei trebuie sa sesizeze Politia", a explicat secretarul de stat.

Modelul pare a fi copiat dupa cel din Statele Unite, unde certificatul de nastere contine, pe langa datele de identitate ale parintilor, si amprentele talpilor bebelusului, alaturi de amprenta degetului mamei.

Socant! Am vrut in mod cu totul si cu totul exceptional sa scriu despre asa ceva...
Nu stiu daca asa ceva se poate pomeni in secolul XXI dar mi "se pare" ca nu e democratic!
Sau parca,asa cum am invatat si am fost si contemporan cu acel eveniment istoric! C doar a "picat" zidul Berlinului si parca a mai aparut altul...E chiar "mai mare si mai frumos"..pe undeva prin aceasta "modernitate"
Parca ne-am intoarce la acea inalta "stiinta" a "numerologiei" si suntem zelosi doctrinei de "monitorizare" nazista. Numai ca acum a fost adaptata la cerintze noi .
Campania aceasta cu "Ia cipul neamule" ca te fac OM e mai mult decat penibila.Nu de alta, dar nu am ajuns la...demnitatea acelor animale ce au numai numere inscriptionate?
Sau aici rezida aceasta dorinta de a vrea mult..."mai de mult"? N e pregatim cumva pentru o noua actiune de incolonare spre o taiere organizata???
.................................................................................

Zadkielix alias D.M

6 comentarii:

  1. Am impresia ca Nazismul s-a intors cu un aplomb de neinchipuit, sau e doar o simpla rememorare a unor obiceiuri "nevinovate"?
    ATATA DOAR AM SA CRED...Cat o sa mai traiesc, nu-l voi lasa pe nici un semen de-al meu sa ma amprenteze!
    Pe cuvant ! Parol, monser!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa vezi...
    Nu suntem decat niste numere pe-o foaie... Ce noutate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar oameni buni! Problema aceasta a fost si este dezbatuta de roate categoriile sociale!
    Ganditi-va si la acea voce autorizata a Bisericii ce prin anumiti monahi cu viata aleasa au aratat si au demonstrat de ceva vreme ca aceasta este doar un nou preambul al noii.." Ordini mondiale!"
    Ma voi ruga, asemeni voua, cititorii mei fideli sa nu fiu nici macar tatuat, baremi atins de asemenea grozavie.... Va jur!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e buna...nu mai stiu cei de la putere cum sa ne mai manevreze...initial se vorbea de acele cipuri, acum de amprentarea talipilor bebelusilor...unde vom ajunge oare ?...libertate sau libertate dominata ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim @ Rappa_ru
    Merci colega...
    Cipurile vor veni..stai calm...Acum, in ameteala asta produsa sa nu care cumva sa crezi ca or sa scape ei...basma curata!
    Nicidecum!POATE ca le va starni o asa placere sa ne urmareasca, incat or sa devina fanii nostrii intrucatva!

    RăspundețiȘtergere