Translate

miercuri, 7 iulie 2010

CM 2010 / Ministrul de Interne din Germania-Cei 11 imigranţi din naţională sunt un model!

Deşi este cea mai tânără naţională de la Mondiale, după Ghana, Germania e printre echipele care au surprins plăcut la turneul final din Africa de Sud. Mai ales prin stilul de joc spectaculos, în viteză, pe care l-au arătat elevii lui Low. Şi la care un aport important îl are mijlocaşul de creaţie Ozil, născut din părinţi turci, naturalizat de germani. Plus mulţi alţi jucători din naţionala Germaniei, jumătate din lotul deplasat de nemţi la Mondiale fiind jucători de origine străină!



                                                     


În opinia lui Thomas de Maiziere, Ministrul de Interne şi al Sportului din Germania, imigranţii au ajutat Germania să devină mai puternică.






"E un progres extraordinar. 11 dintre cei 23 de jucători din naţionala Germaniei provin din familii de imigranţi. Au muncit din greu şi au avut rezultate extraordinare. Şi-au dorit să devină cetăţeni germani şi au făcut asta fără să întoarcă spatele ţării lor de origine. Am acceptat asta şi sunt la fel de iubiţi ca toţi ceilalţi. Ei sunt un exemplu de integrare de succes", a declarat oficialul german, luni, pentru un post de radio, citat de Reuters.






În acest moment, la o populaţie de 82 de milioane de locuiori, Germania a integrat cu succes 7 milioane de imigranţi. Deşi muncitorii străini lucrează în ţară de mulţi zeci de ani, până de curând puţini copii ai imigranţilor au reuşit să evolueze pentru Germania. Până la reformarea legii acordării cetăţeniei, în 1999, Germania nu era văzută drept o ţară care să favorizeze imigrarea.






"Echipa naţională e un exemplu de succes privind integrarea. Cei care muncesc din greu vor fi acceptaţi, iar cei care au încredere în Germania vor avea destul oportunităţi", a continuat Maiziere.






Naţionala Germaniei a început o nouă etapă, de reînoire, imediat după CM din 1998 din Franţa, câştigat de ţara gazdă. Atunci, multe persoane din Germania au apreciat diversitatea etnică din naţionala "cocoşilor galici", care la final a cucerit trofeul, în comparaţie cu selecţionata "ariană" trimisă de nemţi în Franţa, desfiinţată cu 3-0 de Croaţia, în sferturi.






Mulţi jucători din lotul actual al Germaniei au origini străine. Familiile lui Miroslav Klose şi Lukas Podolski au venit din Polonia, Mesut Ozil e a treia generaţie de imigranţi turci, tatăl lui Sami Khedira e din Tunisia, tatăl lui Jerome Boateng vine din Ghana, iar Mario Gomez e născut din tată spaniol şi mamă nemţoaică.






Germania s-a calificat în semifinalele CM din Africa de Sud, unde va întâlni Spania, într-o reeeditare a finalei CE din 2008, câştigată de iberici cu 1-0


                                                                                                                Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu