Translate

miercuri, 21 iulie 2010

Fantezie cu o scrisoare catre FMI

  E o alta fantezie de-a mea!
 Una de vara, pornita din acel imbold de a parodia circul politic la care asistam neputinciosi...
  MACAR ASA, CA FORMA DE PROTEST POATE CA VOI TREZI UNELE CONSTIINTE, SEDATE SI SETATE!!!!
  Totul este o fictiune! Atentie!

 Cum va spuneam, tabloidul  autohton “Libertatea”, cel mai de succes ziar adresat prostimii l-a întâmpinat în data de 21 iulie pe premierul belgian, aflat în vizită la Bucuresti (nu Budapesta, orgoliosilor, schizofrenicilor. ok??), cu o scrisoare deschisă. Printre rândurile ei, se citeste exasperarea noastra faţă de indolenţa europenilor:
 Spicuiesc cate ceva esential din punctul de vedere al meu:


Dacă citiţi această scrisoare, înseamnă că sunteţi într-o ţară diferită de a dvs. Sunteţi în Romania. Aici, oamenii lucrează până la 67 de ani, şi nu au al 14-lea salariu pentru funcţionarii publici. Aici, nimeni nu trebuie să plătească 1000 de euro mită pentru a obţine un pat în spital. Benzinăriile noastre au case de marcat, şoferii de taxi taie chitanţă, iar fermierii nu păcălesc Uniunea Europeană pentru a obţine subvenţii de milioane pentru plantaţii de orice fel care nu există. Romania are şi ea datorii mari, dar le putem duce. Asta pentru că ne trezim devreme şi muncim toată ziua. Dorim să fim prietenii europenilor?Nu prea as crede! Din acest motiv, după aderarea la euro, Romania a dat ţării voastre multe miliarde de euro.”


Dacă as fi  oficial, JUR ca scrisoarea către delegaţia FMI, încă la Bucureşti, ar suna cam aşa:


Dacă citiţi această scrisoare, înseamnă că n-aţi plecat încă din România. Ca să ieşim din criză, aţi dat ţării noastre 20 miliarde de euro. Noi, cu talent si condusi de incompetenti si samavolnici v-am păcălit cu statistici falsificate, cu surse la buget inexistente sau nerealiste! Mai mult decat atat, n-am redus cheltuielile publice şi nici n-am concediat pe nimeni.
 Aici, cei 1.400.000 de bugetari muncesc câteva ore pe zi, patru zile din săptămână, vinerea e zi scurtă iar lunea nici iarba nu creşte. Aici, oamenii mor în spitale cu şpagă cu tot, iar din cei 6 milioane de pensionari, câteva sute de mii au în jur de 40 de ani. Avem case de marcat  vechi ,chitanţe la fel, dar banii nu prea ajung la buget, iar cei care ajung sunt repede furaţi de fel fel... Dacă veţi creşte taxele sau cota unică, tot degeaba. Banii se vor scurge ca apa în nisip. Asta pentru că mulţi dintre noi se trezesc la prânz şi muncesc câteva ore. Dorim să fim prietenii FMI şi UE, dar dacă ne puneţi la muncă iese tămbălău ca în Grecia..."
  ....
  Oameni buni mai aveti ceva de adaugat?

                                                                                                      Zadkielix alias D.M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu